Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ Μπροστά στην κάλπηΣυναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οδηγούμαστε για δεύτερη φορά στις κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα για να εκλέξουμε, αυτή τη φορά, τους εκπροσώπους μας στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο διάστημα που μεσολάβησε εκφράσαμε επανειλημμένα τις ανησυχίες μας για καίρια ζητήματα που απασχολούν όλους μας και δεν πήραμε καμιά απάντηση από την πλειοψηφία του Σωματείου.
Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία και την αγωνία μας για το μεγάλο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη διάθεση των απορριμμάτων. Ρωτήσαμε ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος ζωής του νέου κυττάρου και δεν πήραμε απάντηση. Ζητήσαμε να ας διευκρινιστεί γιατί στη μελέτη του έργου χρησιμοποιούνται ψευδείς παραδοχές για τις ετήσιες ποσότητες απορριμμάτων που διατίθενται, προκειμένου να επιμηκυνθεί σε 24 μήνες και δεν πήραμε απάντηση.


Ρωτήσαμε γιατί δαπανά ακόμη ο ΕΔΣΝΑ χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για την προμήθεια υλικών χωματοκάλυψης, ενώ έχει συνάψει ήδη πριν από δύο χρόνια σύμβαση με σύστημα ΑΕΚΚ, σύμφωνα με την οποία μέσω αυτού, καταλήγουν καθημερινά στον ΧΥΤΑ, αδαπάνως για τον Σύνδεσμο, σημαντικές ποσότητες τέτοιων υλικών και δεν πήραμε απάντηση.

Ζητήσαμε διευκρινίσεις για την πλημμελή εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Ρωτήσαμε γιατί η πλειοψηφία του Σωματείου δεν αντέδρασε όταν η προηγούμενη Διοίκηση κατάργησε την υπηρεσία φύλαξης του ΧΥΤΑ που ήταν εντεταλμένη για τον έλεγχο των εισερχομένων φορτίων και δεν πήραμε απάντηση.

Καταγγείλαμε ότι δύο οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου με λευκές πινακίδες πραγματοποίησαν το πρώτο επτάμηνο του 2017 χίλια δρομολόγια απορριμμάτων, μεταφέροντας απόβλητα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με δημοτικά απορρίμματα. Αποκαλύψαμε ότι τα εν λόγω οχήματα προλάβαιναν να εισέλθουν στον ΧΥΤΑ σε χρόνο που δεν επαρκούσε για την μετάβασή τους στον Δήμο, την επαναφόρτωσή και την επιστροφή τους. Και πάλι δεν πήραμε απάντηση.

Ρωτήσαμε γιατί η πλειοψηφία του σωματείου δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ να καταθέσει εφέσεις κατά των δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν τους συναδέλφους μας που εργάζονται με σχέση ΙΔΑΧ και δεν πήραμε απάντηση. Ρωτήσαμε γιατί δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον πείσει να ανακαλέσει τις εφέσεις και δεν πήραμε απάντηση. Όπως είναι, βέβαια, γνωστό  τις ανακάλεσε η σημερινή πρόεδρος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Ζητήσαμε να μας απαντήσει γιατί στα έξι χρόνια της θητείας της δεν έχει κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να τακτοποιηθούν οι δώδεκα συνάδελφοι που συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα για την παραμονή τους στον Σύνδεσμο, ούτε καν για να εγγραφούν στο σωματείο και δεν πήραμε απάντηση.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει ο ΕΔΣΝΑ στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων μας που εργάζονται με σχέση ΙΔΑΧ, ώστε να τακτοποιηθούν βαθμολογικά και μισθολογικά.
Πετύχαμε να ανατεθεί από την διοίκηση σε έγκριτο δικηγόρο η εκπόνηση γνωμοδότησης για το πρόβλημά τους. Κι ενώ σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που ζητήθηκε η προϋπηρεσία των συναδέλφων πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα από τον ΕΔΣΝΑ, ο πρόεδρος του σωματείου προσπαθεί και πάλι να κωλυσιεργήσει προτείνοντας στην πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ να απευθυνθεί στον υπουργό εσωτερικών και να ζητήσει διευκρινιστική εγκύκλιο.
Καταγγείλαμε ότι οι υποψήφιοι της παράταξης μας, αλλά και όσοι την υποστήριξαν αντιμετωπίζουν καθημερινά τη δυσμένεια του διευθυντή τους και αντιπροέδρου του σωματείου, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε.
Καταγγείλαμε την πλειοψηφία του Σωματείου για τη στάση της, τότε που συνδιοικούσε με  την απελθούσα Διοίκηση, γιατί χλεύαζε τον Πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όταν το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιτάχθηκε στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων για 30 χρόνια σε ιδιώτες.
Είναι σ’ όλους γνωστό το δελτίο τύπου του Σωματείου του ΕΔΣΝΑ με τίτλο «Καλό ταξίδι κε Μπαλασόπουλε» στις 09.10.2013 ή την ανακοίνωση του λίγες μέρες νωρίτερα στις 02.10.2013, με την απαίτηση «Μπαλασόπουλε, ως τραγική φιγούρα συνδικαλιστή και προϊόν νοθείας των τελευταίων εκλογών παραιτήσου τώρα». Είναι σε όλους γνωστή επίσης η απάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία αποκαλούσε τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο «εφιάλτη του συνδικαλιστικού κινήματος». Αλήθεια, συνάδελφοι, πριν τον ψηφίσετε ρωτήσατε με ποιους έχει συμμαχήσει σήμερα;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είναι ευκαιρία για όλους εμάς που θέλουμε ένα Σωματείο ανεξάρτητο , αγωνιστικό διεκδικητικό να αλλάξουμε αυτή την φορά τους συσχετισμούς δυνάμεων και να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην πλειοψηφία του Σωματείου για τις κωλοτούμπες που έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Είναι δική μας ευθύνη η αλλαγή σελίδας στο Σωματείο μας
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου