Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ μπροστά στο 46ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. του Δημήτρη Σταυρίδη


Φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι.
Σε λιγότερο από δυό μήνες από σήμερα ξεκινά το 46ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Θα είναι ένα Συνέδριο κρίσιμο.
Κρίσιμο για τα ζητήματα που θα κληθεί να επεξεργασθεί, για την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας, για την ιεράρχηση των στόχων, για τις αποφάσεις που θα πάρει, για το πρόγραμμα δράσης και για τον προσανατολισμό που θα προσδώσει στο συνδικαλιστικό μας κίνημα στα επόμενα χρόνια.
Θα είναι όμως, για εμάς, κρίσιμο και για έναν άλλο λόγο.

Στο Συνέδριο αυτό θα αποκατασταθεί αναγκαστικά (όσο κι αν κάποιους δεν τους βολεύει καθόλου) η αντιπροσώπευση της Παράταξης μας στα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας, τόσο σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο και σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου.
Θα αποτυπωθεί η πραγματική δύναμη και επιρροή της ΑΣΚ-ΟΤΑ και θα αρθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η ανωμαλία των τελευταίων χρόνων. Θα αποδοκιμασθεί έμπρακτα η αήθης πρακτική των διασπαστών της Παράταξης, που με μεθοδολογίες και λογικές άλλων εποχών σφετερίσθηκαν τη δύναμη της ψήφου των αντιπροσώπων του προηγούμενου Συνεδρίου και απαγόρευσαν πρακτικά την έκφραση της φωνής μας στα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Η διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το 46ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι πιά στην κορύφωση της. Τα μηνύματα που έρχονται από τους Συλλόγους είναι ενθαρρυντικά. Σε πολλά πρωτοβάθμια έχουμε εξασφαλίσει ήδη αντιπροσώπους. Σε πολλά άλλα, στα οποία οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οι προβλέψεις είναι ευοίωνες.
Στο διάστημα που απομένει, από σήμερα μέχρις να κλείσει και η τελευταία κάλπη, η εγρήγορση μας πρέπει να ενταθεί και η κινητοποίηση των δυνάμεων μας να μεγαλώσει.
Ας μη μείνει χώρος εργασιακός που να μη φθάσει η φωνή της Παράταξης, που να μην αναρτηθεί η Διακήρυξη μας για το Συνέδριο, που να μην παρουσιασθούν οι θέσεις και οι προτάσεις μας. Είτε σαν ΑΣΚ-ΟΤΑ είτε σαν συνεργαζόμενα με αυτή σχήματα.
Αυτή είναι η πρώτη αναγκαιότητα.
Δεν χαρίζουμε αντιπρόσωπο σε κανένα. Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, ακόμη και σε αυτούς που θεωρούμε “δεδομένο” το ότι ανήκουν, ψηφίζουν ή συμπαθούν άλλες Παρατάξεις. Πολλές φορές θα εκπλαγούμε από την ανταπόκριση τους και θα ψέξουμε τους εαυτούς μας για την “κατηγοριοποίηση” που τους έχουμε προσδώσει.
Διεκδικούμε κάθε ψήφο, κινητοποιούμε κάθε επιρροή, δίνουμε τη μάχη για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Είμαστε υποδειγματικά δημοκρατικοί και αποφασιστικά υπέρμαχοι της νομιμότητας στην εφαρμογή των συνδικαλιστικών - εκλογικών διαδικασιών.
Προτείνουμε μέλη μας στις εφορευτικές επιτροπές και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα από κοντά.
Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, απαντούμε με επιχειρήματα πολιτικά, δεν παρασυρόμαστε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Μεταξύ άλλων κρινόμαστε και από το ήθος μας και από την ακεραιότητα των υποψηφίων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια μας.
Ενισχύουμε – στηρίζουμε – ψηφίζουμε Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους υποψηφίους μας!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
01 Μαρτίου 2018
Δημήτρης Σταυρίδης
Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων
Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου