Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019


Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση
                  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ..!!!

         ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ..!!!

   Η Τουρκία στο πλαίσιο της πολιτικής επεκτατισμού που εφαρμόζει κατά γειτονικών λαών, καταπατά το καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ εισβάλοντας στη Συρία κατά του δοκιμαζόμενου Κουρδικού Λαού, δημιουργώντας μόνιμη απειλή για την ειρήνη στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
   Η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και πλήττει σοβαρά το ενδεχόμενο ειρηνικής λύσης, βάσει του διεθνούς δικαίου.
   Απαιτείται σεβασμός του διεθνούς δικαίου, του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και των αποφάσεων του ΟΗΕ για εξεύρεση ειρηνικής λύσης προς όφελος του λαού της Συρίας, αλλά και όλων των λαών της περιοχής της Μέσης Ανατολής.
   Ο λαός των Κούρδων είναι έθνος με αρχαίες ρίζες, ποτέ δε τους αναγνωρίστηκε η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική αυτοδιάθεση τους και έχουν κερδίσει το σεβασμό για τους αγώνες τους.
   Η διεθνής κοινότητα στέκεται ως Πόντιος Πιλάτος, απέναντι στην απαράδεκτη κατάφορη παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου από τη Τουρκική εισβολή στα εδάφη της Συρίας.
   Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα προκαλέσει στο πολύπαθο δοκιμαζόμενο Συριακό λαό, την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο Κουρδικό λαό και καταδικάζουμε τη Τουρκική εισβολή.


                                                                                     14 Οκτωβρίου 2019

                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου