Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Τη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου  2020 απεργούμε, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
   Η ΑΣΚ ΟΤΑ συμμετέχει και καλεί στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που  προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για τη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.
   Ένα νομοσχέδιο, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων. Νόμοι που μετέτρεψαν τις συντάξεις και τις παροχές σε φιλοδωρήματα.
   Αντί λοιπόν να τους καταργήσει όπως είχε προαναγγείλει, αντίθετα τους θωρακίζει και τους ισχυροποιεί. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ανακόλουθη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση.
   Εμείς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε περιθώρια εφησυχασμού, πρέπει να αντιπαλέψουμε τα σχέδια της και να απαιτήσουμε δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

Διεκδικούμε:

·        Ένα καθολικό σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά την έξοδο από την εργασία.
·        Την ουσιαστική συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση του συστήματος.
·        Καμία μείωση εργοδοτικών εισφορών.
·        Μία και μόνη σχέση εργασίας στο δημόσιο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
·        Ενίσχυση όλων των δομών του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας ασφάλισης με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ όλου του αναγκαίου προσωπικού.
·        Διοικητικά συμβούλια στους ασφαλιστικούς οργανισμούς με πλειοψηφία των κοινωνικών εταίρων.
·        Την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής  σύνταξης στις εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένων που περιμένουν καρτερικά.
·        Την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων με το PSΙ.
·        Τη πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών και την σταδιακή καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης.
·        Την άμεση και χωρίς προαπαιτούμενα απόδοση όλων όσων άδικα έχουν περικοπεί από κύριες και επικουρικές συντάξεις.
·        Άμεση μείωση των ορίων ηλικίας.

            ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
                           ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.


                                                                                    14 Φεβρουαρίου 2020
                                                                                Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου