Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

 


           Κι όμως ο κατήφορος της Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α δεν έχει τελειωμό.!

Η ΔΑΣ ΟΤΑ κι ενώ είχε καταθέσει ένσταση για ένα ψηφοδέλτιο που ακυρώθηκε στο 48ο συνέδριο της ομοσπονδίας, που Εφορευτική Επιτροπή με ψήφους 4-2 έκρινε την ακυρότητα του, με αποτέλεσμα να πάρει στην κλήρωση μια έδρα η παράταξη μας, κλήρωση όπου έλαβε μέρος η ΔΑΣ ΟΤΑ αλλά προφανώς δεν της <<άρεσε>> το αποτέλεσμα, προέβη σε μια πρωτοφανή για το συνδικαλιστικό κίνημα πράξη.

Με την μέθοδο του αιφνιδιασμού κατέθεσε μέσω τριών πρωτοβάθμιων σωματείων που ελέγχει, ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοσπονδίας μέχρι την τελική <<δικαίωση>> όπως αναφέρει, με σκοπό αν τα κερδίσει να μη μπορεί η ομοσπονδία να λειτουργήσει.

Δηλαδή τα όργανα της ομοσπονδίας σε τέτοιους δύσκολους καιρούς θα απαγορευόταν να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις, θα κλείδωνε ο τραπεζικός λογαριασμός με αποτέλεσμα να ήταν αδύνατο να πληρωθούν τα έξοδα και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην ομοσπονδία δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν.

Αυτοί που διακηρύττουν πως "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", θα άφηναν απλήρωτους εργαζόμενους σε μια περίοδο που η κοινωνία στενάζει και βάλλεται από την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ υποκαθιστώντας τον υπουργό Χατζηδάκη, ο οποίος με το νόμο έκτρωμα θέλει να περιορίσει των δράση των συνδικάτων, προσπάθησε να "επιβάλλει" με την πράξη της, κάνοντας για μια ακόμη φορά το δεκανίκι της κυβέρνησης, τη μη λειτουργία και δράση της ομοσπονδίας, σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν γιγαντωθεί, βρίσκονται σε αμφισβήτηση τα ΒΑΕ, οι συνάδελφοι Covid, οι παρατασιούχοι και οι συμβασιούχοι παλεύουν για το μέλλον τους και η απαξία από την μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχει φέρει στα όρια τους τους συναδέλφους μας.

Ευτυχώς όμως για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό μετά την επιτυχή κινητοποίηση των παρατάξεων της ομοσπονδίας, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των ασφαλιστικών μέτρων και η λειτουργία και δράση της ομοσπονδίας μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα προς όφελος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και γνωρίζουν χρόνια τώρα τις μεθοδεύσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Πήρανε την πρώτη απάντηση από το δικαστήριο, θα πάρουν και την απάντηση των εργαζομένων που οργανωμένα και μαζικά θα τους γυρίσουν τη πλάτη, γιατί ξεχνώντας το <<Δημοκρατική>> που έχουν στην ονομασία τους προσπάθησαν να αδρανοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Αυτοί που στο πρόσφατο συνέδριο διακήρυτταν ότι για τη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρειάζεται "πάλη ταξική για την ανατροπή" έδειξαν με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο πως σκέφτονται κι επιθυμούν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όταν δεν τους βολεύει το εκλογικό αποτέλεσμα καταφεύγουν σε πράξεις που ούτε οι Δήμαρχοι ούτε οι κυβερνήσεις κατάφεραν τόσα χρόνια να κάνουν.

Δυστυχώς για την ΔΑΣ ΟΤΑ οι εργαζόμενοι και βλέπουν και καταλαβαίνουν και απαξιώνουν και επιβραβεύουν.

Εμείς σαν ΑΣΚ ΟΤΑ δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους με μοναδικό γνώμονα τη δικαίωση των αιτημάτων τους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στον αγώνα για τις διεκδικήσεις μας.

 

                                                                      14 Μαΐου 2022

                                                                       Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου