Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Τα συνέδρια μας δεν γίνονται για "συνδικαλιστικό τουρισμό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διεξαγωγή του 46ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα Γιάννενα γίνεται  μόνο για λόγους "συνδικαλιστικού τουρισμού" .
Οι σύλλογοι των  εργαζομένων στους ΟΤΑ  από όλη την Ελλάδα θα υποχρεωθούν να δαπανήσουν χωρίς κανένα λόγο  πολύ μεγάλα ποσά για την μετακίνηση και την διαμονή των συνέδρων στα Γιάννενα , μόνο και μόνο  επειδή η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέλει να δελεάσει τους υποψήφιους συναδέλφους με ένα δωρεάν τετραήμερο "συνδικαλιστικού τουρισμού" σε χλιδάτα ξενοδοχεία.
Η ίδια ιστορία με την διοργάνωση συνεδρίων σε «τουριστικά μέρη » όπως  την Ρόδο,
την Χαλκιδική , τα  Χανιά κλπ, επαναλαμβάνεται για ακόμα μια φορά.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ  ξεκάθαρα λέει πως τα συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να γίνονται σε συνεδριακούς χώρους στην Αττική.
Στην Αττική βρίσκεται σχεδόν το μισό δυναμικό των εργαζομένων  από όλη την επικράτεια και δεν θα χρειαζόταν οι σύλλογοι της Αττικής να κάνουν τόσα  έξοδα για την μετακίνηση και την διαμονή των αντιπροσώπων στο συνέδριο.
 Στην Αττική θα ήταν  πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο οικονομική η μετακίνηση και η διαμονή των συναδέλφων από όλη την ηπειρωτική και την νησιωτική Ελλάδα.
Υπάρχουν σύλλογοι που  δεν έχουν καλά -καλά την δυνατότητα να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής  στο συνέδριο και τώρα θα πρέπει επιπροσθέτως να βρουν χρήματα για να καλύψουν και έξοδα μετακίνησης και διαμονής χωρίς λόγο.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αυτές οι αποφάσεις προκαλούν .
Είναι λάθος αυτή η απόφαση και κυρίως είναι λάθος αυτή η νοοτροπία από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα συνέδρια των εργαζομένων  δεν επιτρέπεται  να μοιάζουν  με εκείνα  τα συνέδρια που προσφέρουν οι φαρμακοβιομηχανίες στους γιατρούς. για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Θέλουμε συνέδρια ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου προκειμένου  να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και του κλάδου και όχι συνέδρια πασαρέλες  των παρατάξεων και «συνδικαλιστικού τουρισμού» .

                                                                                                                  Αθήνα 31/1/2018
Η γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου