Πέμπτη 10 Μαΐου 2018Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και “Κλεισθένης 1”
πρώην vs νυν

Στην ειδική συζήτηση που έγινε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:


Πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:

«Η Κυβέρνηση για να επιβιώσει από την πολιτική λαίλαπα που βλέπει να έρχεται, προτιμά να παραδώσει στη φωτιά της ακυβερνησίας τους δήμους και τις περιφέρειες, αρκεί η ίδια με τις μειοψηφικές παρατάξεις της να μπορεί να διαδραματίζει ρόλο ρυθμιστή». «Όποτε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η απλή αναλογική επικράτησε χάος». «Με το προτεινόμενο σύστημα οι μειοψηφίες θα κάνουν κουμάντο, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα εγκλωβίζονται σε ένα σύστημα πιέσεων, συναλλαγών και εκβιασμών». «Τα παχιά λόγια περί μεταρρυθμίσεων έδωσαν τη θέση τους σε ένα απαράδεκτο σχέδιο νόμου που αποδομεί την αυτοδιοίκηση και μετατρέπει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς από εστίες σταθερότητας, σε πυρήνες μπάχαλου». «Νέρωνα» έπρεπε να λένε το σχέδιο νόμου και όχι Κλεισθένη».

                                                      @ @ @

Νυν Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου:

Πρόκειται για «ένα momentum που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε».Το Νομοσχέδιο «έρχεται να συνεισφέρει με τις προτάσεις του, κυρίως με την εμβληματική πρόταση για την απλή αναλογική, στην ουσιαστική εκκίνηση μιας διαδρομής μεγάλων αλλαγών και ανατροπών».

«Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι λιγότερος έλεγχος και λιγότερη γραφειοκρατία». «Εκείνο όμως που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε είναι φωνασκίες, κραυγές, συνθηματολογία, εσπευσμένες συνεδριάσεις, δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης, προσχηματικό διάλογο. Η υπόθεση της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, για να επιχειρούν ορισμένοι να την καταστήσουν όμηρο προσωπικών στρατηγικών και όχημα κομματικών σκοπιμοτήτων».


Διαλέξτε την εκδοχή που προτιμάτε. Του παλιού ή της νέας; Του πρώην ή της νυν;


Εμείς έχουμε καταλήξει. Είμαστε με την απλή αναλογική και μ' όσους με πείσμα την υπερασπίζονται.


10 Μαϊου 2018
Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου