Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενη σε Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου!
Παραείναι πολλά για να τα θεωρήσουμε "απλές συμπτώσεις", "κακιά στιγμή" ή "απροσεξία του εργαζόμενου".

Θυμίζουμε πως η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ανακηρύξει το 2018 "Έτος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στους ΟΤΑ Α' βαθμού".


Ελπίζουμε και προσδοκούμε αυτό να μη μείνει μόνο στα λόγια.

Σοβαρό εργατικό ατύχημα για υπάλληλο καθαριότητας
του Δήμου Τυρνάβου

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, όταν ΙΧ που οδηγούσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας ανήλικος, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μία 40χρονη εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου, παντρεμένη και μητέρα 5 παιδιών.
Η άτυχη 40χρονη μητέρα εκείνη την ώρα δούλευε στο απορριμματοφόρο του δήμου που εκτελούσε δρομολόγιο στον οικισμό και το ΙΧ την παρέσυρε τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι αλλά και στα πλευρά.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την άτυχη εργαζόμενη στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται με κατάγματα.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου που αρχικά έσπευσε να εξαφανιστεί εντοπίστηκε από την αστυνομία, συνελήφθη και παραδέχθηκε την πράξη του.
Η άτυχη γυναίκα προσελήφθη στο δήμο με την τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ και θεωρείται έμπειρη εργαζόμενη αφού είχε εργαστεί και στο παρελθόν σε υπηρεσία καθαριότητας, ενώ την ώρα του ατυχήματος φορούσε τα ειδικά παπούτσια αλλά και το κράνος που προβλέπεται.
Από την πλευρά του δήμου Τυρνάβου το σημερινό ατύχημα χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα αφού συνέβη εν ώρα υπηρεσίας και θα δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου