Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
Αντισταθείτε!


Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση δομών στους ΟΤΑ (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός) είναι η "prova generale"!

Ξέρουμε πως αυτό είναι μόνον η αρχή.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι.

Να μην πουν κάποιοι πως δεν τους προειδοποιήσαμε!

Θέλοντας και μη, (δεν το επιλέξαμε-μας το επέβαλαν) οι εργαζόμενοι στους Δήμους βρίσκονται σήμερα στην αιχμή του δόρατος του δημοσιοϋπαλληλικού (και όχι μόνο) κινήματος. Ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενάντια στις στοχευμένες προσπάθειες της για εφαρμογή νεοφιλελεύθερων οικονομικών και πολιτικών επιλογών. Ενάντια στους σχεδιασμούς της για παράδοση δομών και λειτουργιών δημόσιου χαρακτήρα σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ενάντια στη θέληση της να ισοπεδώσει το συνδικαλισμό, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, να ακυρώσει κατακτήσεις των εργαζομένων, που με πολύ κόπο, με πολύ αγώνα και με πολύ αίμα έχουν κατοχυρωθεί.

Μπροστά σε όλα αυτά, ένα έχουμε να πούμε:
Αντισταθείτε!
Ενδιαφερθείτε, ενημερωθείτε, διαβάστε, ακούστε, συζητήστε!
Αφήστε την απάθεια του καναπέ και την αφ' υψηλού αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Γίνετε ενεργοί πολίτες και όχι τηλεθεατές του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Μην έχετε την αυταπάτη ότι όσα σήμερα επιχειρούνται στην καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό στους Δήμους δεν θα σας αγγίξουν.
Αν τα μέτρα αυτά περάσουν, αν τα αφήσετε να περάσουν, αν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και η αντίσταση της κοινωνίας δεν μπορέσουν να τα αποτρέψουν, ετοιμαστείτε, γιατί έρχεται η σειρά σας!

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2019

Δημήτρης Σταυρίδης

Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου
του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου

και μέλος της Γραμματείας της ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου