Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

 


Προφύλαξη και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των Εργαζομένων των ΟΤΑ  

 

   Με τη κατάσταση της μετάδοσης της πανδημίας του Κορωνοϊού να έχει ξεφύγει, τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται και παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν τονίσει την επιβεβλημένη ανάγκη μαζικών τεστ, έρχεται η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Σκέρτσου να εξαγγέλλει την διενέργεια rapid test με «ατομική ευθύνη» των πολιτών.

   Με το νέο αφήγημα της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε ως «φοβερό επίτευγμα» ενώ έχουν απαντήσει για όλα, για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων αίρονται εύλογα ερωτήματα.

   Πρώτον που θα πετιούνται τα απορρίμματα και πως θα γίνεται η συλλογή των rapid test, καθώς υπόκεινται στην κατηγορία των ιατρικών αποβλήτων. 

   Eφιστούμε τη προσοχή και εγκαλούμε τη κυβέρνηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία να απαντήσει στους εργαζομένους των δομών αποκομιδής σκουπιδιών τον τρόπο συλλογής, το αν θα υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι συλλογής των ιατρικών αποβλήτων, αν θα δοθεί έστω και τώρα προτεραιότητα στον εμβολιασμό, ή θα εξακολουθήσουν να παίζουν με τη ζωή τους. 

   Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ καθημερινά δίνουν μια άνιση μάχη και ειδικά στη καθαριότητα. 

   Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κυβέρνηση και οι δήμοι θα πρέπει να προβλέψουν ειδικά ασφαλή σημεία και κάδους συλλογής ιατρικών αποβλήτων για τα μεταχειρισμένα τεστ και ειδικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Με διαστάσεις σε βάρος του λαού, η κυβέρνηση επιμένει ακόμα πιο έντονα στην «ατομική ευθύνη» την αστυνομοκρατία και τη καταστολή.

   Με την επιβαρυντική για την υγεία των εργαζομένων διαδικασία των ατομικών τεστ, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο η κυβέρνηση να συμπεριλάβει στη προτεραιότητα για τον εμβολιασμό τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό (ΚΕΠ, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ).

                                                                   ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου