Σάββατο 29 Μαΐου 2021

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.!! 

   Ο νέος αντεργατικός νόμος που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή η σημερινή Κυβέρνηση, εκτός από τη κατάργηση του οκταώρου με την επιβολή δεκάωρης εργασίας, καταργεί την αμοιβή των υπερωριών και επιβάλει μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα επιχειρεί να καταργήσει και βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με στόχο τη φίμωση των Εκπροσώπων των Εργαζομένων.

   Ο στόχος είναι η απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας, σε βάρος του κόσμου της εργασίας, νομιμοποιώντας τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που ήδη εφαρμόζονται σε πολλούς χώρους δουλειάς.

   Ουτοπία είναι αν κάποιος εργαζόμενος φαντάζεται ότι δε τον αφορά αυτό το αντεργατικό έκτρωμα και ψηφίζεται για το  ´´καλό´´ του, όπως υποστηρίζει ο υπουργός  Εργασίας κ. Χατζηδάκης, παραπλανώντας και καλύπτοντας τη ζούγκλα της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω από αυτό.

   Με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που προωθεί, ο κάθε εργαζόμενος θα είναι έρμαιο και ανυπεράσπιστος στις ορέξεις του εργοδότη και σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 όπου αποδυναμώνει και υπονομεύει κάθε έννοιας συνδικαλιστικής ελευθερίας και διεκδίκησης, θα νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες σε βάρος των ανθρώπων της εργασίας.

   Πρόκειται για πραξικόπημα που αλλάζει και απορυθμίζει το εργασιακό τοπίο και αντί να προωθεί μείωση των ωρών εργασίας όπως ισχύουν σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, επαναφέρει συνθήκες γαλέρας και προβλέπει μεταξύ άλλων:  

·       Κατάργηση του οκταώρου και του πενθήμερου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

  • Θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
  • Ενισχύει τις ελαστικές και κακοπληρωμένες  μορφές εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
  • Κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

   Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα και αγωνιζόμαστε για Εργασία και Ζωή με Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια.

 

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Κάτω τα χέρια από το Οκτάωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΟΧΙ στη κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Λέμε ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα και στην Απορρύθμιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων.!!

 

   Συμμετέχουμε και καλούμε στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και στην απεργιακή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

                                                                                                  28 Μαΐου 2021

                                                                                          Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου