Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

 

Τη Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2021, είχαμε συνάντηση ως Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, με σύμβουλο του Υπουργού και υπηρεσιακούς παράγοντες, για το θέμα του πορίσματος της επιτροπής για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας..

   Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει το θέμα του επιδόματος, βασιζόμενη σε ένα πόρισμα που δε στηρίχθηκε σε πραγματικές συνθήκες χώρων εργασίας, αλλά ούτε και σε αντικειμενικές εκθέσεις εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου..

   Αντιθέτως στηρίχθηκε από ότι φαίνεται σε ελλιπή και ανεπαρκή στοιχεία βιβλιογραφίας, με αποτέλεσμα η μοριοδότηση των ειδικοτήτων να προκύψει από τις γνώμες και τα προσωπικά πιστεύω των μελών της επιτροπής..

   Επιπλέον ο γνώμονας της ήταν να παραμείνει το ίδιο κόστος για το κράτος που υπήρχε και πριν τη σύσταση της επιτροπής και έτσι βάζοντας και κάποιες νέες ειδικότητες ψαλιδίζει τους παλαιότερους δικαιούχους, άλλους τους βγάζει εκτός και σε άλλους τους βάζει σε μειωμένη κατηγορία..

   Μάλιστα παρουσιάζονται δύο σενάρια, που μιλούν και για αύξηση σε κάποιες ειδικότητες, με στόχο βέβαια τη διάσπαση των εργαζομένων, πρακτική που ακολουθείται για το <<διαίρει και βασίλευε>>..

   Επαληθεύονται λοιπόν οι δημοσιογραφικές διαρροές που γράφονταν μετά τη κατάθεση του πορίσματος, κάνοντας το λαγό της Κυβέρνησης..

   Οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν δεχτεί μεγάλη απαξία, δε συμπεριλήφθηκαν ούτε και στα ψίχουλα επιβράβευσης που δόθηκαν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων για τη συμβολή τους στη περίοδο της πανδημίας και ας έχουν προσφέρει κρατώντας και αυτοί με τη σειρά τους τη κοινωνία όρθια..

   Αντί λοιπόν μετά από τόσα χρόνια να μιλάμε για αυξήσεις μισθών όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που βρίσκονται καθηλωμένοι από τη περίοδο των μνημονίων, βλέπουμε ψίχουλα αύξησης του κατώτατου μισθού, και τώρα τη περικοπή του εν λόγω επιδόματος από ειδικότητες ανθυγιεινής φύσης..

   Την ίδια ώρα μοιράζονται χρήματα σε παπαγαλάκια και λιβανιστήρια, η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια..

Η διεκδίκηση ήταν και παραμένει, καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος από τους ήδη δικαιούχους και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες που άπτονται του ανθυγιεινού και επικίνδυνου λόγω της φύσης της εργασίας τους..

   Ο εμπαιγμός που επιχειρείται στους εργαζόμενους των Δήμων θα μας βρει απέναντι..

 

                                                                                               22 Ιανουαρίου 2022

                                                                                         Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου