Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ


 

Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ..!!!

Στις 24 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ με κύρια αιτήματα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και μονιμοποίηση των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας.

Και ενώ η προκήρυξη της απεργίας είχε παρθεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ-Συνδικάτο ΟΤΑ (ΚΚΕ) καλούσε σε μια απεργία στις 24 Μαΐου 2022 στην πλατεία Βάθη(!!!), χωρίς να αναφέρει ποιος την είχε προκηρύξει, και τίνος πρωτοβουλία ήταν, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί την αποκλειστικότητα της!!!

Τυχαίο;.. Δεν νομίζουμε..

Το συνηθίζει αυτό η ΔΑΣ ΟΤΑ-Συνδικάτο ΟΤΑ (ΚΚΕ), που ενώ συμμετέχει στα όργανα της ομοσπονδίας διασπά την συλλογική προσπάθεια προσδοκώντας αποκλειστικά και μόνο κομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη.

Και αφού μαζεύτηκαν την ημέρα της απεργίας μια μικρή ομάδα 40 περίπου ανθρώπων, κατέφθασαν στην μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ παίρνοντας και θέση μπροστά στην πορεία που ακολούθησε, για να δείξουν και το μπόι τους. Ήταν όμως κοντοί!!!

Και αφού η ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε μέρος και στις συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ που έγιναν πρώτα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα και μετέπειτα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, έβγαλε μετά και ένα «αγωνιστικό και ταξικό» Δελτίο Τύπου ενημερώνοντας το πόσο δυναμικά διεκδίκησε τα αιτήματα του κλάδου απέναντι στις άλλες παρατάξεις που όπως γράφει: «…βλέπουν στην κυβέρνηση και στους δημάρχους συμμάχους και συνεργάτες…», αραδιάζοντας ένα σωρό ψέματα, κατηγορώντας και σπιλώνοντας όπως το συνηθίζει.

Μέσα σε αυτά ανέφερε ότι και η παράταξη μας ΑΣΚ ΟΤΑ πρότεινε και στις δύο συναντήσεις να βγει μία μεγάλη προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση. Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ, ούτε από εμάς ούτε από άλλη παράταξη, είναι μεγάλο ψέμα και εντάσσεται στη συνηθισμένη πρακτική της ΔΑΣ ΟΤΑ-Συνδικάτο (ΚΚΕ) να πετάει λάσπη.

Η λάσπη για τη ΔΑΣ ΟΤΑ – Συνδικάτο (ΚΚΕ) είναι συνήθης πρακτική.

Πάγια θέση της ΑΣΚ ΟΤΑ είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς αστερίσκους.

Δεν έχουν περάσει μέρες που η ΔΑΣ ΟΤΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοσπονδίας, ζητώντας να μην συγκληθούν τα νέα όργανα μετά το 48ο συνέδριο, ώστε να μπλοκάρει και να υπονομευθεί η λειτουργία της, σε μια περίοδο δύσκολη για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και με τον κίνδυνο να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε οι εργαζόμενοι της ίδιας της Ομοσπονδίας.

Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η στάση της ΔΑΣ ΟΤΑ με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τα ψέματα που γράφει για τους άλλους, διεκδικώντας για τον εαυτό της την αποκλειστικότητα της αγωνιστικότητας.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η εσκεμμένη και οργανωμένη υπονόμευση της λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας, με απώτερο στόχο την, εις βάρος της ενίσχυση, των παραμάγαζων που έχει στήσει.

Εκμεταλλεύεται την ανάγκη των ορισμένου χρόνου συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία και τους κατευθύνει, όπου μπορεί, στα μικρομάγαζα που έχουν στήσει σε μερικές περιοχές, στα εργατικά κέντρα!!!

Δυστυχώς για την ΔΑΣ ΟΤΑ οι εργαζόμενοι βλέπουν και έχουν καταλάβει τον ρόλο που παίζει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και τις Γκεμπελίστικες μεθόδους που ακολουθεί, λειτουργώντας στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια, ως δεκανίκι της δεξιάς.

 

 

                                                                                26 Μαΐου 2022

                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου