Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ..!!

 


Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης για το κλείσιμο της εγκατάστασης της χωματερής στην Φυλή..!!

 

Συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής, που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:00 το πρωί, με αίτημα το κλείσιμο της εγκατάστασης. Ένα θέμα που έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάγκη χωροθέτησης νέων χώρων ασφαλούς διάθεσης τους.

Πρέπει να διεκδικήσουμε μαχητικά να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες χωροθέτησης και κατασκευής των αναγκαίων νέων χώρων. Όχι μόνο για να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα ακραίας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης, αλλά και για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μας επιβληθούν βίαια η καύση και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος διαχείρισης. 

Η εφαρμογή αυτών των σχεδιασμών θα προκαλέσει εκτόξευση του κόστους διαχείρισης, το οποίο θα οδηγήσει σε αναγκαστική αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να αποσβεστούν οι δαπανηρές επενδύσεις των εγκαταστάσεων καύσης και να εξασφαλιστούν τα εργολαβικά κέρδη για τις  επόμενες δεκαετίες. Δεν μας φτάνει η ακρίβεια στο ρεύμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, δεν φτάνει που πληρώνουμε το τέλος ανακύκλωσης στα συσκευασμένα προϊόντα που αγοράζουμε, θα χαρατσωθούμε επιπλέον για να χρηματοδοτήσουμε ένα σύστημα που εμποδίζει την πραγματική ανακύκλωση.

 

Να είμαστε όλοι εκεί..!!

 

                                                                            14 Ιουνίου 2022

                                                                   Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου