Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δίνει για άλλη μια φορά το παρών στις εκλογές του Συλλόγου μας για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και για αντιπροσώπους στο 46ο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ με συνέπεια και ευθύνη.
Με σύμμαχο τον εργαζόμενο συνάδελφο και τα προβλήματα του, μακριά από κομματικές, πολιτικές, αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και πρακτικές.

Από το 2011 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αντιμετωπιστήκαμε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως πειραματόζωα, για την αλλαγή του τύπου του εργασιακού μοντέλου στο δημόσιο. Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, στην εποχή των μνημονίων, έγιναν στους ΟΤΑ (δημοτικοί αστυνομικοί - σχολικοί φύλακες). Συνειδητά φρόντισαν να απαξιώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και των κοινωνικών δομών των δήμων, με την απαγόρευση των προσλήψεων, για να καταστεί μονόδρομος η εκχώρηση στους ιδιώτες και με την ανοχή της κοινωνίας.
Αυτή η επιλεκτική στοχοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ήταν η αιτία που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου βρέθηκαν στους δρόμους των αγώνων, για την αποτροπή του κινδύνου των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στους αγώνες και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με όποιο προσωπείο και να εκφράζεται, μακριά από τη λογική της ανάθεσης και του παραγοντισμού.
Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση Σύριζα, κάτω από καθεστώς ασφυκτικής εποπτείας και έπειτα από δυναμικές κινητοποιήσεις, υιοθετώντας τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, έκανε σημαντικές αλλαγές στον εργασιακό τομέα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, δεν είναι ικανές, να ανατρέψουν τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
Συνάδελφοι, οι όποιες κατακτήσεις μας αποδεικνύουν, πως μπορούμε να κερδίζουμε από τις δημοκρατικές – θεσμικές αλλαγές και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και τη βελτίωση της ζωής μας.
Όλα όσα έγιναν και όλα όσα θα γίνουν, οφείλονται ΜΟΝΟ στους μεγάλους αγώνες.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όσο βλέπουμε πως κατακτούμε μικρές και μεγάλες νίκες. Το μέλλον δεν έρχεται από μόνο του. Το μέλλον μπορούμε και πρέπει να το διαμορφώσουμε! Μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τη μάχη.
Και να την κερδίσουμε!
Πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για να μπει επιτέλους ένα φρένο στον κατήφορο της εξαθλίωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, της υποβάθμισης των μισθών, των συντάξεων και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματα και όχι ευκαιριακές λύσεις εργασίας εις βάρος των εργαζομένων και των υπηρεσιών.
Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης.
Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Επαναφορά των Σ.Σ.Ε.
Για ουσιαστική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέες συμμετοχικές δομές από πλευράς εργαζομένων.
Για μία Ομοσπονδία των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα είναι άθροισμα ρευμάτων και ιδεών που συνυπάρχουν , ανταγωνίζονται αλλά και συμπράττουν .
Για μία Ομοσπονδία ταξική, με προοδευτικό πρόσημο, μαχητική, αποτελεσματική.
Γιατί ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συνάδελφοι, η ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δίνει και πάλι το παρών με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους από όλους τους χώρους δουλειάς, χωρίς αποκλεισμούς με πολιτικό κριτήριο, βάζοντας μπροστά όπως έκανε πάντα τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας. Ζητάμε την στήριξη σας, για την ουσιαστική ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου και το μέλλον του Συλλόγου μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν, να εμπιστευθούν και πάλι το Σύλλογο μας και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, με συνειδητές επιλογές.
Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Στον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου