Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

              8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.!

   8 Μαρτίου 1857, από τις πρώτες κινητοποιήσεις γυναικών για διεκδίκηση δικαιωμάτων και καλύτερων συνθηκών εργασίας.

   8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ημέρα τιμής για όλες τις γυναίκες και μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, σε όλες τις εκφράσεις της εργασιακής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

   Παρά τις νίκες του φεμινιστικού κινήματος για τη κοινωνική καταξίωση της γυναίκας, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και διαχρονικά, αιτούμενα για τη δημοκρατική συγκρότηση της κοινωνίας:

·        Το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την ασφάλεια, τις ισότιμες συνθήκες εργασίας και την αξιοπρεπή διαβίωση.

·        Την εξαφάνιση της βίας και της φτώχιας, την ισότιμη προστασία από τους νόμους και την ισότιμη συμμετοχή στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων.

   Οι πολιτικές λιτότητας έχουν πλήξει ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο και η ενδοοικογενειακή βία και η βία ανάμεσα σε συντρόφους δεν έχει εξαλειφθεί.

   Η έλευση της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, βρίσκει εκτεθειμένες τις γυναίκες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

   Οι αποκαλύψεις σεξιστικών διακρίσεων και καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού σε χώρους εργασίας, θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φαινόμενα και να απαιτήσουμε τη παραδειγματική τιμωρία αυτών που τα πράττουν.

   Θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια στη ζωή και στην εργασία και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα, ίσες ευκαιρίες με αλληλοσεβασμό και χωρίς διακρίσεις φύλου.

   Συμμετέχουμε στη Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 13:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

                                                                                5 Μαρτίου 2021

                                                                      Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ