Τρίτη 23 Ιουνίου 2020Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ.

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, μια συνάντηση που είχε ζητηθεί καιρό πριν και ήρθε μία μέρα πριν τη κινητοποίηση στο Υπουργείο.

Και εδώ εύλογα αναρωτιέται κανείς το πόσο τυχαίο μπορεί να είναι.!!!

   Στα πολύ σοβαρά θέματα και προβλήματα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που τέθηκαν στον Υπουργό, κάθε άλλο παρά θετικές απαντήσεις πήραμε και δε δεσμεύτηκε σε κάτι.
   Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών, αναφέρθηκε ότι θα ακολουθηθεί ο κανόνας 1 προς 1, δηλαδή μία αποχώρηση μία πρόσληψη. Κάτι που όπως γνωρίζουμε δεν ισχύει ούτε καν στη πράξη.
   Για το υπόλοιπο των προσλήψεων της 3Κ έριξε το πρόβλημα στον ΑΣΕΠ και στις νέες προκηρύξεις που έχει να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή, όπως του Βοήθεια στο Σπίτι και τη πρόσληψη Εκπαιδευτικών. Μετά από αυτές όπως μας είπε, θα ασχοληθεί και με τη 3Κ.
   Για τους συναδέλφους με ΦΕΚ της 3Κ, που απολύθηκαν μετά την αναδιάρθρωση των πινάκων κατάταξης πάλι δε δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
   Για τα βαρέα και ανθυγιεινά και τη χορήγηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ενώ για εμάς είναι ξεκάθαρη η θέση ότι πρέπει να λήξει όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργείται με τις παρατάσεις και να ενταχθούν και άλλοι  κλάδοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον Υπουργό. Από ότι διαφαίνεται πάμε για άλλη μια παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπου ουσιαστικά μεταθέτει το πρόβλημα χωρίς να δίνεται τελική λύση.
   Για τη κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που υπονομεύουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών μας καμία δέσμευση.
   Για το δε άρθρο νόμου, που επιτρέπει σε Δημάρχους να παραχωρούν σε εργολάβους τα μηχανήματα των Δήμων, (απορριμματοφόρα κλπ) όταν δε διαθέτουν οι ίδιοι, μας είπε να απευθυνθούμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος που το ψήφισε, γιατί ο ίδιος δε γνωρίζει.

Εδώ είναι που λέμε από τον Άννα στο Καϊάφα.!!!

   Και όσο για τους συναδέλφους που εργάζονται χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο δεν εξετάζει τη περίπτωση μονιμοποίησης τους.

   Συνάδελφοι, είναι πιο επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής στη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχουμε προκηρύξει μέσω του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας μας ΠΟΕ ΟΤΑ, αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Σταδίου 27- Πλατεία Κλαυθμώνος.

   Σε μια δύσκολη περίοδο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, είναι σημαντικό να υπάρξει μαζικότητα στη κινητοποίηση.   


                                                                                 Σταματία Τσουμέα
                                                                              (Επικεφαλής της ΑΣΚ ΟΤΑ)
                                                                                Τρίτη 23 Ιουνίου 2020