Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση
        ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, τη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 απεργούμε.
   Απεργούμε ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, που θέλει να περάσει η κυβέρνηση με το λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο».
   Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, όπου εν μέσω Αυγούστου και μέσα σε πέντε λεπτά με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή, κατήργησε δύο ευεργετικές διατάξεις για τους εργαζόμενους, της αιτιολογημένης απόλυσης και της συνευθύνης.
   Έρχεται τώρα και πάλι και παρεμβαίνει στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, ξηλώνοντας διατάξεις που τις κατοχυρώνουν.
   Ένα νομοσχέδιο, στο οποίο η κυβέρνηση με χειρουργικές παρεμβάσεις, επιχειρεί να επαναφέρει ως κανονικότητα αυτή τη φορά τις μνημονιακές πολιτικές, με τη πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό ενός αντικοινωνικού σχεδίου <<ανάπτυξης>> για λίγους.
   Μέσα από ένα σύνολο εξαιρέσεων από την υποχρέωση τήρησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οδηγεί σε μειώσεις μισθών και ακύρωση κάθε δυνατότητας των εργαζομένων να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς στο μέλλον μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.
   Ταυτόχρονα χτυπάει τη συλλογική δράση και την αυτονομία του εργατικού κινήματος, με το περιορισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα υποκαταστήσει την ενεργή συμμετοχή και το διάλογο των γενικών συνελεύσεων.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ <<ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ>> ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

                                                                                20 Σεπτεμβρίου 2019
                                                                            Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ