Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση


Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ τη Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, από 7:00 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) στις 9:00 το πρωί..!!!

   Η ΑΣΚ ΟΤΑ συμμετέχει και καλεί τη Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ, από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) στις 9:00 το πρωί, ώστε να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της Εκτελεστικής επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συνάντηση που έχει ζητηθεί και που ο Υπουργός αγνοεί επιδεικτικά να συναντηθεί με μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες στο χώρο του Δημοσίου, που εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ κατά καιρούς δέχεται στο γραφείο του αντιπροσωπείες εργαζομένων άλλων κλάδων.

Τη στιγμή μάλιστα που όλο το προηγούμενο διάστημα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με πρόσχημα το Κορωνοϊό και εν μέσω της πανδημίας, προετοίμασε το έδαφος για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών μας αλλά και καταργώντας στη πράξη εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα τελείως υποκριτικά ευχαριστούσε τους Εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κράτησαν όρθια τη κοινωνία και απέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Διεκδικούμε:

·         Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορωνοϊού.
·         Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
·         Η διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και η επέκτασή του σε κλάδους εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.
·         Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει ένας Δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα).
   Σε μια δύσκολη καμπή για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, είναι σημαντικό να υπάρξει μαζικότητα στη κινητοποίηση της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020..!!!                                                                             Αθήνα 21 Ιουνίου 2020

                                                                          Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ