Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
Σχόλιο της ΑΣΚ-ΟΤΑ για την πλήρωση της έδρας στην Εκτελεστική Επιτροπή  της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την παραίτηση του Β. Γκιτάκου

Ο συνάδελφος Β. Γκιτάκος (επικεφαλής  της Παράταξης του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ μέχρι πρόσφατα) αποχώρησε από την Παράταξή του και με δημόσια ανακοίνωση του εντάχθηκε σε άλλη Παράταξη.

Παραιτήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν παραιτήθηκε  όμως και από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Το όποιο ηθικό ζήτημα προκύπτει από την απόφαση του αυτή, ας το λύσει τόσο με την πρώην όσο και με τη νυν Παράταξή του.  Εμάς δεν μας αφορά.

Μας αφορά όμως το ότι η πρώην Παράταξή του Β. Γκιτάκου (το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ) χάνει την έδρα του στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και βρίσκεται πίσω από την Παράταξη μας (που διαθέτει δύο έδρες στο Γενικό Συμβούλιο).

Το Γ.Σ σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας είναι υποχρεωμένο να καλύψει την κενή θέση στην Ε.Ε., που προέκυψε μετά την παραίτηση του συνάδελφου Β. Γκιτάκου, σύμφωνα με την σημερινή και πραγματική δύναμη των Παρατάξεων στο Γενικό Συμβούλιο.

Αυτό επιβάλουν  οι δημοκρατικοί- καταστατικοί κανόνες του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η κοινή λογική.

Οι έδρες των παρατάξεων στην Εκτελεστική Επιτροπή ούτε μεταβιβάζονται ούτε κληρονομούνται. Η εποχή των βασιλιάδων και των αυτοκρατόρων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν ο συνάδελφος Β. Γκιτάκος ήθελε να φανεί συνεπής  προς τους πρώην συντρόφους του, έπρεπε να παραιτηθεί όχι μόνον από την Ε.Ε. αλλά και από το Γ.Σ. και να πάρει τη θέση του ο πρώτος αναπληρωματικός από την πρώην Παράταξή του.

Αλλά εδώ κάποιοι θέλουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα αφάγωτη.

Γιατί αν υπάρχει κάποιος που έκανε υφαρπαγή έδρας είναι ο ίδιος ο συνάδελφος Β. Γκιτάκος και μάλιστα από την πρώην Παράταξή του κι ας κόπτεται δημοσίως περί του αντιθέτου.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020  -  Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ