Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή Έδεσσας, διότι αρνείται να εφαρμόσει
την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία προσυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και το Ελληνικό Δημόσιο στις 21-12-2018 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 6159 Τεύχος Β΄ /31-12-2018.

Η Συλλογική Σύμβαση προβλέπει σαφώς ότι «στους μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης, η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων ορίζεται σε 32 ώρες».

Η Διοίκηση του  Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ», παρανομεί αρνούμενη να εφαρμόσει το νόμο και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με την δικαιολογία ότι περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα διευκρινίζει ποιους εννοεί (!) «μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης», αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Έτσι οδήγησε εννιά (9) εργαζόμενους μάγειρες και μαγείρισσες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Έδεσσας να προσφύγουν δικαστικά για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας, συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Έδεσσας και την Διοίκηση του «ΕΥ ΖΗΝ» για κακοπιστία και καραμπινάτη παρανομία!

Καλούμε την διοίκηση του  Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ» - (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) και την Δημοτική Αρχή Έδεσσας, να σταματήσουν να εκδικούνται τους εργαζόμενους και να εφαρμόσουν την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως θα έκανε κάθε καλόπιστος εργοδότης.

                                                                            21 Φεβρουαρίου 2019
                                                                      Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ.