Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

 

                             

                                     Η χούντα δε τελείωσε το ΄73.!

   Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα προχώρησε χτες αργά το βράδυ το αρχηγείο της αστυνομίας, επικαλούμενο τις επιτακτικές ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

   Με τον ισχυρισμό ότι τα μέτρα λαμβάνονται «στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19», η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως για τέσσερις ημέρες θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι δημόσιες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από σήμερα 15 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ της 18ης.

   Από τη Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας είχε προϊδεάσει, λέγοντας ότι «οι διαδηλώσεις γεννάνε αρρώστια» και ανακοινώνοντας με έμφαση πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο». Μάλιστα έστειλε τελεσίγραφο στους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

   Υπενθυμίζουμε ότι καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, είχε γίνει ξανά στο παρελθόν μόνο στις 21/04 του 1967  και στις 17/11 του 1973.  Δηλαδή στη περίοδο της Χούντας.!

   Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας η ένωση δικαστών και εισαγγελέων για απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια και επισημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος. Ζητά δε την ανάκληση της.!

 

Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε σε αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική κίνηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θυμίζει άλλες εποχές, εποχές που πλήγωσαν τη δημοκρατία στη χώρα μας.

 

                                                                            15 Νοεμβρίου 2020

                                                                      Η γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ