Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΕΛΛΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στους συναδέλφους μας, στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πέλλας και στους πολίτες της Έδεσσας και του Ν. Πέλλας, που «σέρνονται» στα δικαστήρια από το Δήμαρχο Έδεσσας.
ΣΤΗ ΔΙΚΗ που αναβλήθηκε  για 2η φορά, και θα επαναληφθεί στις 22-2-2019 στο Πρωτοδικείο Έδεσσας διώκονται είκοσι εργαζόμενοι και πολίτες, (ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ο αείμνηστος συνάδελφός μας και συνδικαλιστής ΤΑΚΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ!).

ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» τους είναι ότι αντέδρασαν στην σχεδιαζόμενη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει   «άρον –άρον» την Δημοτική Επιχείρηση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους. Υπερασπίστηκαν δηλαδή το δικαίωμά τους στην εργασία!

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ που ακολούθησαν τους δικαίωσαν γιατί, με την αναβολή της απόφασης κλεισίματος της επιχείρησης, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ από το Δήμαρχο, διεκδικούσαν το αναφαίρετο  δικαίωμα στην εργασία, την προάσπιση του δημοτικού πλούτου και του δημόσιου χαρακτήρα  της επιχείρησης Καταρρακτών και τη διατήρηση της δημόσιας περιουσίας, που στηρίχθηκε από τον κόσμο της Έδεσσας, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους! 

 ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ των συναδέλφων μας  και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν από την άδικη δίωξη, που ασκείται με την μήνυση του Δημάρχου εναντίον τους,  σχετικά με τα γεγονότα της 30-1-2015.

ΖΗΤΑΜΕ την απαλλαγή των συναδέλφων μας, εργαζόμενων και πολιτών από κάθε κατηγορία. Είναι ανεπίτρεπτο  να ταλαιπωρούνται με δικαστικές διώξεις εργαζόμενοι και πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου να αποσύρει την μήνυση κατά των εργαζομένων και των αλληλέγγυων. Είναι η ελάχιστη δικαίωση για κάθε ειρηνική και αγωνιστική διεκδίκηση και για τον πρόσφατα αδικοχαμένο, αγωνιστή, συνάδελφο και συνδικαλιστή Τάκη Αλεβίζο!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους φορείς και τους πολίτες να παρευρεθούν, στη δίκη της Παρασκευής 22-2-2019 και ώρα 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Έδεσσας για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους διωκόμενους.