Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

 


        ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.! 

Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, η κυβέρνηση προαναγγέλλει και καλά <<εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά>>, με στόχο την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας σε βάρος του κόσμου της εργασίας, κατ’ απαίτηση των συμφερόντων που εκπροσωπεί.

   Πρόκειται για πραξικόπημα που αλλάζει το εργασιακό τοπίο, στοχεύει στην αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και στη κατάργηση του οκταώρου, προτάσσει τις ατομικές συμβάσεις, θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, ενισχύει τις ελαστικές και κακοπληρωμένες μορφές εργασίας, και καθιστά τους εργαζόμενους έρμαια των ορέξεων των εργοδοτών.

   Με τη δικαιολογία του δήθεν <<εκσυγχρονισμού της εργατικής νομοθεσίας>> και τη προαναγγελθείσα αλλαγή του Ν. 1264/82, σχεδιάζει την υπονόμευση κάθε έννοιας συνδικαλιστικών ελευθεριών, συλλογικών διαπραγματεύσεων και διεκδίκησης, καθώς και του δικαιώματος στην απεργία.  

   Και όλα αυτά σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού, με τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να προσπαθεί να ανταπεξέλθει, αθωράκιστο από τη πολιτική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση και ένα λαό έγκλειστο σε συνεχή lockdown, με τη μετάθεση σε αυτόν το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, εκμεταλλευόμενοι με το χειρότερο τρόπο τη πανδημία και το φόβο των ανθρώπων.

   Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχεται σήμερα και τη μόνη συνέπεια που επιδεικνύει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του είναι ο εργασιακός οδοστρωτήρας που φέρνει για ψήφιση, εξυπηρετώντας τα εργοδοτικά συμφέροντα, μιας και όλες αυτές τις αλλαγές που φέρνει ζητούσαν πάντοτε διαχρονικά οι εργοδότες. 

   Και σίγουρα όσοι τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν θα κατηγορηθούν ότι διασπείρουν το κορωνοϊό και λειτουργούν μικροπολιτικά.  

   Είναι όμως σίγουρο ότι θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι και όλος ο κόσμος της εργασίας θα δώσει τη μητέρα των μαχών και θα αγωνιστεί να μη περάσει αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας..!!!

 

 

                                                                         7 Απριλίου 2021

                                                                  Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ