Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΣΚ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 


24ωρη Πανελλαδική Απεργία, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024!!!

 

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, έγκλημα γιατί μια σειρά επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης, η συστηματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και ένας συνδυασμός «μικρής» και μεγάλης διαφθοράς οδήγησαν στο τρομερό δυστύχημα και στο θάνατο 57 ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι.

Ένα χρόνο μετά η θλίψη και η οργή  και τα αιτήματα εκατομμυρίων ανθρώπων που διαδήλωσαν ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών και τη τιμωρία των ενόχων, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στην πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών.

Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με τη δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων,  που θα μετατρέψουν τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. Των φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές.

Των αγροτών της Θεσσαλίας που μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, -που προέκυψαν και ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων- που τους άφησαν χωρίς σπίτια  μηχανήματα και χωράφια, να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της κυβέρνησης. Των αγροτών της υπόλοιπης χώρας που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τη κλιματική κρίση, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τη ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων,

Των εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους Δήμους που αυτή την περίοδο δίνουν και τις δικές τους ιδιαίτερες κλαδικές μάχες με κοινωνικά αιτήματα να στηριχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των βασικών κοινωνικών αγαθών και να μην αναγκαστεί  ο πολίτης να πληρώνει για τα πάντα στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Το μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες των αγροτών και φοιτητών, με φαινομενικά διαφορετικά αιτήματα, συνδέονται ως αποτελέσματα των σκληρά ταξικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Εκφράζουν παράλληλα το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική που δε θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των λαϊκών τάξεων.

Το Μέτωπο αγώνα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, ειδικότερα μετά και από το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που στοχοποιεί τη χώρα μας και την Κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου, τις υποκλοπές, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τον αυταρχισμό των μέσων καταστολής κ.ά.”

Συγκροτείται έτσι μια κινηματική, μαχητική, κοινωνική αντιπολίτευση που επιχειρεί να θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών τις δυνάμεις της εργασίας με σύνθημα: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Στηρίζουμε τους αγώνες φοιτητών και αγροτών.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία

Για να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που τροφοδοτεί την ακρίβεια. Για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας και το τέλος τη φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.

ü  Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

ü  Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

ü  Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.

ü  Αύξηση του ποσού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών.

ü  Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.

ü  Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις.

ü  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

ü  Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

ü  Για Δημόσια Υγεία και Παιδεία

ü  Για τη αποκάλυψη και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ 11.00 Π.Μ.

 

 

                                                                                                        21 Φεβρουαρίου 2024

                                                                                                   Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ