Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Συμβασιούχοι ΟΤΑ : Μέχρι πότε μετράει η προϋπηρεσία στα μόρια.

 Η αντίστροφη μέτρηση για το διαγωνισμό που αφορά τις 8.845 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ήδη ξεκινήσει και στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων  οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν  ποια είναι ποια  τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν .

δικαιώθηκε ο αγώνας τους ! Σε πανηγυρικό κλίμα η συνάντηση Νεφελούδη με τους πρώην απολυμένους της Β. Φ. Λ. (φωτογραφίες)

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Β.Φ.Λ. Νίκος Βογιατζίδης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Νεφελούδη υπογραμμίζοντάς ότι είναι ο εγγυητής των όσων συμφωνήθηκαν στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας στις 22 Δεκεμβρίου 2017, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη δικαίωση των 180 απολυμένων εργαζομένων και την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας τους
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, όπως τονίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, υποδέχθηκαν σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη 24/1) το απόγευμα τον Ανδρέα Νεφελούδη οι εργαζόμενοι – πρώην απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, αναγνωρίζοντας έτσι την καθοριστική συμβολή του ιδίου στην οριστική επίλυση του προβλήματός τους, που ανέκυψε πριν από 18 μήνες με τις άδικες απολύσεις σε βάρος τους από τη διοίκηση της εταιρείας.

Για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. του Δημήτρη ΣταυρίδηΦίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, πολλοί Σύλλογοι Εργαζομένων έχουν ήδη μπει ή μπαίνουν σύντομα σε εκλογική τροχιά, για ανάδειξη αντιπροσώπων στο επικείμενο 46ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας.
Οι θέσεις της Παράταξης έχουν δημοσιοποιηθεί, μέσα από το κείμενο της “Διακήρυξης για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 46ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ”, η ταυτότητα της Παράταξης είναι εμφανής, διακριτή και καταγεγραμμένη.
Η εμπειρία από το προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας έχει αναλυθεί, τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Επειδή λοιπόν “το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού”, καλό είναι να προσέξουμε αυτή τη φορά λίγο περισσότερο στη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων και να σιγουρέψουμε ότι οι αντιπρόσωποι που θα αναδειχθούν στο συνέδριο (μέσα ή γύρω από την πλατφόρμα της Παράταξης ή σχημάτων πέριξ της Παράταξης) θα τιμήσουν στο συνέδριο με τη στάση τους την ψήφο των συναδέλφων που τους στήριξαν.

τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ το 2015 (έδρες σε Γ.Σ και Ε.Ε)
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ:    545
ΨΗΦΙΣΑΝ:    542
ΕΓΚΥΡΑ:    538
ΑΚΥΡΑ:    002
ΛΕΥΚΑ:    002

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 219 ψήφους (40,70%) 14 έδρες στο ΓΣ και 4 στην Ε.Ε
ΔΑΣ 117 ψήφους (21,74%) 8 έδρες στο ΓΣ και 3 έδρες στης Ε.Ε
ΜΕΤΑ 107 ψήφους (19,70) 7 έδρες στο ΓΣ και 2 έδρες στην Ε.Ε
ΔΑΚΕ 72 ψήφους (13,38%) 5 έδρες στο Γ.Σ και 2 έδρες στην Ε.Ε
ΑΓ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ 23 ψήφους 1 έδρα στο Γ.Σ και καμία έδρα στην Ε.Ε

το 2018 με την ΑΣΚ-ΟΤΑ για αλλάξουμε την εικόνα !