Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Συμβασιούχοι ΟΤΑ : Μέχρι πότε μετράει η προϋπηρεσία στα μόρια.

 Η αντίστροφη μέτρηση για το διαγωνισμό που αφορά τις 8.845 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ήδη ξεκινήσει και στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων  οι ενδιαφερόμενοι ρωτούν  ποια είναι ποια  τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν .

Ανάμεσα σε όσους διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις βρίσκονται  και χιλιάδες συμβασιούχοι οι οποίοι αναμένεται να έχουν «προβάδισμα» στα μόρια, έναντι κάποιων άλλων υποψηφίων, μέσω της πρόβλεψης που αφορά την προϋπηρεσία σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες καθαριότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η «ρύθμιση Σκουρλέτη» προβλέπει 17 μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας έως 24 μήνες το πολύ. Δηλαδή ένας υποψήφιος που έχει εργαστεί στην καθαριότητα των δήμων, όπως ένας συμβασιούχος εργάτης ή οδηγός απορριμματοφόρου, θα μπορεί να έχει «πριμ» έως (17×24) 408 μόρια.
Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι πως  η προϋπηρεσία μετρά για εργασία μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 – δηλαδή, όσο παρέμειναν στη θέση τους πριν τη ρύθμιση Σκουρλέτη.
Από τον Ιούλιο και μετά, η παραμονή τους στην εργασία επετεύχθη με επίκληση εξαιρετικών λόγων δημόσιας υγείας, εν είδει μεταβατικών διατάξεων του νόμου που δρομολόγησε τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν πρόκειται για παράταση συμβάσεων και έτσι δεν μετρά η προϋπηρεσία από εκείνο το διάστημα και μετά (έως τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και ολοκληρώνεται η παραμονή των «παρατασιούχων» στην εργασία με βάση την ίδια ρύθμιση).

ΠΗΓΗ:  http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου