Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

 

Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση για το 2019.!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε το Δημόσιο μέσα από τη γνωστή αντιμεταρρύθμιση του κ. Μητσοτάκη, το διάστημα που διατέλεσε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα και απολύσεις, χιλιάδες αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης προσώπων του <<συστήματος>>, θέσπιση αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου.

Βασικότερη πτυχή της αντιμεταρρύθμισης ήταν η υποτιθέμενη αξιολόγηση, με εκ των προτέρων κρινόμενους εργαζόμενους ως ανεπαρκείς σε ποσοστό 15%, όπου θα δημιουργείτο <<δεξαμενή>> απολύσεων. Ο αγώνας πήρε χαρακτηριστικά μαζικότητας και συλλογικών διαδικασιών, καθιστώντας το ζήτημα της αξιολόγησης πολιτικό διακύβευμα, οδηγώντας τελικά στη κατάργηση της.

Μια μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και μάλιστα εν μέσω μνημονίων.

Από τότε συνάδελφοι κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και αυτή τη νίκη μας καλεστήκαμε επανειλημμένες φορές να την υπερασπιστούμε, γιατί για εμάς το Δημόσιο δεν είναι απλά ένας χώρος εργασίας που μας οφείλει αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές, αλλά κυρίως χώρος προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα πλέον ευάλωτα τμήματά της. Η αποτίμηση όμως δε μπορεί να περιορίζεται μόνο στους εργαζόμενους, αγνοώντας τις πολιτικές όλων αυτών που διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο, ανέχθηκαν το πελατειακό κράτος και απαξίωσαν τις υπηρεσίες, αποψιλώνοντας τους χώρους εργασίας από απαραίτητους εργαζόμενους.

Καιρός είναι να αρχίσει μια νέα περίοδος, με την αναγνώριση των πραγματικών προβλημάτων και την υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος εύρυθμης λειτουργίας, μιας και ο ασθενής στη σημερινή συγκυρία δεν είναι το δημόσιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά όλες αυτές οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οδήγησαν σε δραματικές περικοπές.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ να συνεχίσουμε την Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης με μεγαλύτερη ένταση, διεκδικώντας καλύτερες υπηρεσίες και για να μπει ένα τέλος στη συνεχή απαξία των υπηρεσιών μας.

Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε ΟΛΟΙ μαζί την αξιοπρέπεια μας.!

 

                                                                        28 Σεπτεμβρίου 2020

                                                                    Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ