Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

 

   Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, όπου η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει και επικρατούν συνθήκες λοκνταουν, με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θέλει να προχωρήσει τη διαδικασία των αρχαιρεσιών για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

   Ο Υπουργός παρότι έχει ενημερωθεί για την αντίθεση της ομοσπονδίας και του έχει ζητηθεί συνάντηση, αρνείται πεισματικά να συναντηθεί, παραμένοντας απαξιωτικός απέναντι στους εργαζόμενους.

   Από ότι φαίνεται πρόθεση του είναι να καταργήσει στη πράξη τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, εισάγοντας από τη πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπονομεύοντας κάθε έννοια συλλογικότητας.

   Δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και λαμβανόμενου υπόψη του γεγονότος ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών οργάνων, όπως στη περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων,

ζητάμε:

   Την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά Συμβούλια, μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.

   Τη παράταση της θητείας των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

   Η ΑΣΚ ΟΤΑ καλεί όλους μας να υπερασπιστούμε τις συλλογικές διαδικασίες και να καταργήσουμε στη πράξη τις εκλογές, αν δεν υπάρξει επίσημη αναβολή τους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ

στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και απέχουμε από κάθε μορφή  

εκλογικής διαδικασίας.!

 

                                                                                       7 Δεκεμβρίου 2020

                                                                                Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ