Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

 
                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στη τοποθέτηση μας ως παράταξη, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, μιλήσαμε για τη πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Αναφερθήκαμε στο Ν. 1264/82, ένα νόμο όπου διασφαλίζονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά  δικαιώματα και καταγγείλαμε τη προσπάθεια της κυβέρνησης να τον αποδομήσει, με στόχο τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση.

Προτείναμε την εγρήγορση όλων μας, και τη δυναμική αντίδραση μας αν η κυβέρνηση τολμήσει να τον φέρει για ψήφιση στη βουλή.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ όπως συνηθίζει, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου αμέσως μετά τη συνεδρίαση, όπου μας κατηγορεί ότι και καλά δε ψηφίσαμε πρόταση που κατέθεσε για απεργία όταν θα κατατεθεί στη βουλή ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.

Δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθούμε μαζί της, όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, διασπώντας το συλλογικό αγώνα για πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Παραπέμπουμε όμως στα πρακτικά της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, όπου έχει καταγραφεί η θέση της παράταξης μας ΑΣΚ ΟΤΑ.

Δε θα ακολουθήσουμε τη ΔΑΣ ΟΤΑ στο κατήφορο που έχει επιλέξει και επιδεικνύει για πολλοστή φορά.

Τη καλούμε έστω και τώρα να αφήσει στην άκρη τις τακτικές που χρησιμοποιεί και να ταχθεί στο συλλογικό αγώνα, μέσα από την ομοσπονδία στην οποία και συμμετέχει.

 

 

                                                                                    24 Οκτωβρίου 2020

                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ