Πέμπτη 10 Μαΐου 2018Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και “Κλεισθένης 1”
πρώην vs νυν

Στην ειδική συζήτηση που έγινε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:


Πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:

«Η Κυβέρνηση για να επιβιώσει από την πολιτική λαίλαπα που βλέπει να έρχεται, προτιμά να παραδώσει στη φωτιά της ακυβερνησίας τους δήμους και τις περιφέρειες, αρκεί η ίδια με τις μειοψηφικές παρατάξεις της να μπορεί να διαδραματίζει ρόλο ρυθμιστή». «Όποτε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η απλή αναλογική επικράτησε χάος». «Με το προτεινόμενο σύστημα οι μειοψηφίες θα κάνουν κουμάντο, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα εγκλωβίζονται σε ένα σύστημα πιέσεων, συναλλαγών και εκβιασμών». «Τα παχιά λόγια περί μεταρρυθμίσεων έδωσαν τη θέση τους σε ένα απαράδεκτο σχέδιο νόμου που αποδομεί την αυτοδιοίκηση και μετατρέπει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς από εστίες σταθερότητας, σε πυρήνες μπάχαλου». «Νέρωνα» έπρεπε να λένε το σχέδιο νόμου και όχι Κλεισθένη».

                                                      @ @ @

Νυν Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου:

Πρόκειται για «ένα momentum που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε».Το Νομοσχέδιο «έρχεται να συνεισφέρει με τις προτάσεις του, κυρίως με την εμβληματική πρόταση για την απλή αναλογική, στην ουσιαστική εκκίνηση μιας διαδρομής μεγάλων αλλαγών και ανατροπών».

«Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι λιγότερος έλεγχος και λιγότερη γραφειοκρατία». «Εκείνο όμως που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε είναι φωνασκίες, κραυγές, συνθηματολογία, εσπευσμένες συνεδριάσεις, δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης, προσχηματικό διάλογο. Η υπόθεση της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, για να επιχειρούν ορισμένοι να την καταστήσουν όμηρο προσωπικών στρατηγικών και όχημα κομματικών σκοπιμοτήτων».


Διαλέξτε την εκδοχή που προτιμάτε. Του παλιού ή της νέας; Του πρώην ή της νυν;


Εμείς έχουμε καταλήξει. Είμαστε με την απλή αναλογική και μ' όσους με πείσμα την υπερασπίζονται.


10 Μαϊου 2018
Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Όχι στις ελαστικές θέσεις εργασίας

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, όπως αυτές αποφασίσθηκαν στην κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών της 30ης Απρίλη 2018, με κεντρικούς άξονες:

  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Μόνιμοι διορισμοί τώρα.

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, με το πλάισιο της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

  • κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σε μόνιμες.
  • κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • μετατροπή όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου.
  • Άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13.00 στα Προπύλαια.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ με σταθερότητα και αποφασιστικότητα διακήρυξε στο 46ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας την ανάγκη της συστράτευσης όλων των εργαζομένων, “για να μπει επιτέλους ένα φρένο στον κατήφορο της εξαθλίωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα, της υποβάθμισης των μισθών, των συντάξεων και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους” (Απόσπασμα από τη Διακήρυξη της ΑΣΚ-ΟΤΑ για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 46ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Μάιος 2018
Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ