Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 


24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική Απεργία Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Θύματα εγκληματικής πολιτικής, στην πλειονότητα τους νέοι και νέες, είναι οι 57 νεκροί του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, μιας πολιτικής που διέλυσε τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, που αδιαφόρησε για κανονισμούς και συστήματα ασφαλείας, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο μήνες τώρα προειδοποιούσαν για την πλήρη διάλυση και τους κινδύνους που υπήρχαν και σήμερα βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ασφάλεια στους σιδηρόδρομους και προστασία των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας. 

Η τραγωδία στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του «επιτελικού κράτους», δείχνοντας για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται παρά για το  «κράτος» που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, της συστηματικής διάλυσης του Δημοσίου, της διάλυσης των Δήμων, της γενικευμένης διαφθοράς και της εκχώρησης κρίσιμων δομών στην Ιδιωτική κερδοσκοπία.

Να μην αφήσουμε να συνεχιστεί το κακό, αγωνιζόμενοι για μια διαφορετική πολιτική που θα αξιολογεί ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή κι όχι τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.  Με την επιστροφή στο Δημόσιο αρμοδιοτήτων άσκησης πολιτικής, αλλά και δομών που αφορούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες που ιδιωτικοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και που θα είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενες και στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό.

Μέσα όμως σε αυτό το ζοφερό κλίμα της αναξιοκρατίας, της γενικευμένης  διαφθοράς, της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της τάξης μας, αναδύθηκε κι ένα άλλος κόσμος ελπίδας. Αυτός της οργανωμένης συλλογικής δράσης  και της αλληλεγγύης των εργαζομένων. Των συνδικάτων, που απαξιώθηκαν και λοιδορήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά που εδώ, όπως και πριν, στη πανδημία, ανέδειξαν έγκαιρα τους κινδύνους και νοιάστηκαν για τις ζωές των ανθρώπων,  αγωνίστηκαν για αυτές για να βρεθούν αντιμέτωπα με τις απαγορεύσεις και τις διώξεις του Νόμου Χατζηδάκη.

Μπροστά σε αυτό το ποτάμι αντίδρασης, η Κυβέρνηση διέδωσε fake news από το σάιτ του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι η απεργία στις 16 Μαρτίου κρίθηκε παράνομη.

Η προβοκάτσια όμως δεν πέρασε.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Διεκδικούμε: 

-Να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

-Εργασία με δικαιώματα.

-Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Συγκέντρωση στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 το πρωί.

 

 

 

                                                                                                 14 Μαρτίου 2023

                                                                                       Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ