Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

       
         Η επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη είναι επίθεση στη Δημοκρατία
       Η επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι το πρώτο σχετικό περιστατικό.
       Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το αποκρουστικό προσωπείο του ακροδεξιού τραμπούκου και του θρασύδειλου φανατικού.
       Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το φασισταριό να ενδύεται το μανδύα του “αγανακτισμένου πολίτη” ή του “υπερπατριώτη – υπερεθνικιστή”.
       Αυτό που πρέπει όμως να δούμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες είναι η γρήγορη και αποφασιστική αντίδραση της κρατικής μηχανής στην ταυτοποίηση, στη σύλληψη, στη δίκη και στην τιμωρία όλου αυτού του συρφετού, που πρέπει άμεσα να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.
       Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη.
       Κι ούτε μπορεί να αφεθεί ασχολίαστη η αισχρή συμπεριφορά του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και δημάρχου Άργους - Μυκηνών, Δ. Καμπόσου, που είχε το θράσος να γράψει "αυτή είναι η μοίρα των προδοτών", επιδοκιμάζοντας επί της ουσίας τον τραμπουκισμό ενάντια στο Γιάννη Μπουτάρη.
       Ούτε μπορεί να μη σχολιασθεί αρνητικά η παντελής έλλειψη αντανακλαστικών από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη, που μπροστά σε τέτοιες επαίσχυντες συμπεριφορές στελέχους τους (και μάλιστα αυτοδιοικητικού) “ποιούνται την νήσσαν”.
       Εμείς επιμένουμε:
       Η φασιστική επίθεση ενάντια στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν αρκεί μόνο να καταδικάζεται μετά βδελυγμίας από τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό κόσμο της χώρας.
       Ο εντοπισμός, η σύλληψη και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών της επίθεσης είναι καθήκον της Πολιτείας.
       Και καθήκον όλων μας είναι ο δημόσιος στιγματισμός όσων με τα λόγια τους ή την ανοχή τους επιδοκιμάζουν τέτοια φαινόμενα.

21 Μαϊου 2018
Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SITE aftidioikisi.gr

Η ΑΣΚ- ΟΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΤΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ