Τρίτη 27 Απριλίου 2021

 


              24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία Πέμπτη 6 Μαΐου 2021,

                        για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

   Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, η κυβέρνηση προαναγγέλλει και καλά <<εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά>>, με στόχο την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας, σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

   Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με αυτή την αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους, καθώς το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση, θα επιχειρήσει να καταργήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες-τριες στο Σικάγο του 1886. Πρόκειται για πραξικόπημα που αλλάζει και απορυθμίζει το εργασιακό τοπίο και προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
  • Ενισχύει τις ελαστικές και κακοπληρωμένες  μορφές εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

   Με τη δικαιολογία του δήθεν <<εκσυγχρονισμού της εργατικής νομοθεσίας>> και τη προαναγγελθείσα αλλαγή του Ν. 1264/82, σχεδιάζει την υπονόμευση κάθε έννοιας συνδικαλιστικών ελευθεριών και διεκδίκησης.

   Και όλα αυτά σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού, με τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να προσπαθεί να ανταπεξέλθει, αθωράκιστο από τη πολιτική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση και ένα λαό έγκλειστο σε συνεχή lockdown, με τη μετάθεση σε αυτόν το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, εκμεταλλευόμενοι με το χειρότερο τρόπο τη πανδημία και το φόβο των ανθρώπων.    

   Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

     ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.!!

                                                                                                  27 Απριλίου 2021

                                                                                          Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ