Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Στις συναντήσεις που ζήτησε από τα κόμματα της Βουλής και πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου να θέσει τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, ανταποκρίθηκαν το Κ.Κ.Ε., το Μέρα25 και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και στις τρεις συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των συγκεκριμένων κομμάτων, τέθηκε η μεγάλη απαξία προς τους Δήμους και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, απαξία όχι τυχαία,  αλλά που έχει ως στόχο την εκχώρηση τους στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα. Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» που ξεφυτρώνουν και αυτοί σαν μανιτάρια αποτελούν τον Δούρειο Ίππο αυτών των εκχωρήσεων.

Για εμάς η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ είναι αδιαπραγμάτευτη, υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, καθώς και η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων συναδέλφων με μακροχρόνιες συμβάσεις εργασίας.

Τέθηκαν επίσης το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, η προσπάθεια περικοπής του ανθυγιεινού επιδόματος, τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα, η υποχρηματοδότηση των Δήμων, οι συνέπειες του νόμου Χατζηδάκη, η καθολική εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας έναντι της σταθερής και μόνιμης εργασίας.

Καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτως ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες. 

Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδέχτηκαν όλα τα αιτήματα που τέθηκαν από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τόνισαν ότι τα έχουν αναδείξει και εκείνοι με επερωτήσεις στη Βουλή.

Η δε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας ενημέρωσε ότι επιπλέον των επερωτήσεων που έχει ήδη κάνει κατά καιρούς, όταν θα ανοίξει και πάλι η Βουλή θα φέρει το σύνολο των προβλημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα προκαλέσει συζήτηση ζητώντας λύσεις, καλώντας τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα να απαντήσουν εφ΄ όλης της ύλης.

 

                                                                                                27 Ιουλίου 2022

                                                                                        Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ