Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020


    


Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση

        ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ..!!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, όπου επιτίθεται σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν κερδηθεί μέσα από αγώνες του λαού μας.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή της ψήφισης του, αφού θέλει να φιμώσει τους εργαζόμενους και τη κοινωνία απέναντι στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει, πολιτικές που θα οδηγήσουν εργαζόμενους στην ανεργία και στις ελαστικές μορφές εργασίας, λουκέτα σε επιχειρήσεις και αρκετά μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε εξαθλίωση.
Χουντικό νόμο του 1971 ουσιαστικά αντιγράφει και δίνει την εξουσία στην αστυνομία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, να επιβάλει αλλαγές στο τόπο και τη διαδρομή των συγκεντρώσεων και να διαλύει όποιες αυτή κρίνει.
Το πάει όμως και ένα βήμα παραπέρα, αφού καθιερώνει το ¨ιδιώνυμο¨ για τη παρουσία στις διαδηλώσεις που δεν έχουν πάρει έγκριση των αστυνομικών, τιμωρώντας με ποινή φυλάκισης ενός έτους τους διαδηλωτές.
Προβλέπει τη ποινική και αστική ευθύνη των διοργανωτών των κινητοποιήσεων για οτιδήποτε συμβεί, δηλαδή οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ή των κινημάτων που διοργανώνουν μια κινητοποίηση θα είναι έρμαια οποιουδήποτε που θέλει να προκαλέσει επεισόδια, ακόμα και κατευθυνόμενα και θα είναι υπόλογοι για οποιαδήποτε φθορά ή τραυματισμό.
Με το νομοσχέδιο της ΝΔ γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια των μαύρων εποχών του κράτους χωροφύλακα.
Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια αυταρχισμού και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

                   ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ¨ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ¨..!!!

          ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ..!!!  

                                                                                    1 Ιουλίου 2020
                                                                            Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ