Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

 Τί γίνεται με το Νέο Ο.Ε.Υ. ;


Απ' ό,τι φαίνεται, στη διοίκηση του Δήμου μας δεν διδάχθηκαν και πολλά από την πανωλεθρία τους σχετικά με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Τόσο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους τον γύρισαν πίσω.

Προσπαθούν όμως να τον επαναφέρουν, χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις και με πασαλείμματα. Χωρίς να έχουν ενσωματώσει σ'αυτόν καμία πρόταση απ' όσες κατατέθηκαν στην (περιορισμένη χρονικά) διαβούλευση, που είχε προηγηθεί. Και κυρίως χωρίς να παίρνουν υπόψη τις ουσιαστικές αντιρρήσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και του συνόλου των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μαθαίνουμε πως θα επιχειρήσουν και πάλι να τον περάσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τηλεδιάσκεψη και με αποκλεισμό των εργαζομένων, που δεν έχουν καμία επίσημη ενημερωση. Η Δημοκρατία στο μεγαλείο της!


Εμείς λέμε πως στην προσπάθεια τους αυτή θα μας βρούν εμπόδιο.


Γιατί ο Ο.Ε.Υ. που πάνε να περάσουν δεν αποτελεί πόνημα ούτε της Ομάδας Εργασίας (που ο ίδιος ο Δήμαρχος συγκρότησε το Σεπτέμβρη του 2019 και που τη λειτούργησε μόνο για τα μάτια του κόσμου) ούτε των Υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου (τους περισσότερους δεν τους ρώτησαν κάν) ούτε του Συλλόγου των Εργαζομένων (αυτός κι άν ρωτήθηκε, αυτόν κι αν τον έλαβαν υπόψη) ούτε του συνόλου των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γιατί ο Ο.Ε.Υ. που πάνε να περάσουν είναι προϊόν της “Σοφής Σκέψης” και του “Βαθέος Διαλογισμού” του προηγούμενου Γεν. Γραμματέα, του Δήμαρχου και μιάς δράκας συμβούλων του. Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, των δημοτών και των εργαζομένων. Με αυθαίρετες δημιουργίες υπηρεσιακών δομών, με κατασκευή μηχανισμών ελέγχου και χειραγώγησης, με εντελώς αντιεπιστημονικές και φωτογραφικές διατάξεις για τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων, με μείωση οργανικών θέσεων εργαζομένων σε νευραλγικές Υπηρεσίες, όπως η Καθαριότητα.

@@@@@@@@@@@@@@

Γιατί επιμένουν το νεοσύστατο Τμήμα Επικοινωνίας Πολιτών να αντικαταστήσει και να υποκαταστήσει την άμεση και απευθείας επικοινωνία των πολιτών με τις επιμέρους Διευθύνσεις του Δήμου; με την πληθώρα των τόσο διαφορετικών και τόσο εξειδικευμένων λειτουργιών καθεμιάς απ΄αυτές;

Γιατί προσθέτουν μία ακόμη βαθμίδα μεταξύ των πολιτών και των Υπηρεσιών, που θα περιπλέξει τα πράγματα, θα μεγαλώσει τις καθυστερήσεις και θα διογκώσει τη γραφειοκρατία;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Τμήμα αυτό θα λειτουργήσει ως ένας καλός ρουσφετολογικός μηχανισμός για το Δήμαρχο, ένας μηχανισμός που θα δρομολογεί όλες τις υποθέσεις των πολιτών έτσι, ώστε να περνούν από το Γραφείο του και που, ακόμη και για μιά καμένη λάμπα στο δρόμο, ακόμη και για μιά σπασμένη πλάκα στο πεζοδρόμιο, ο πολίτης-δημότης-ψηφοφόρος πρέπει να μάθει να τον ευχαριστεί προσωπικά και να του χρωστά ευγνωμοσύνη. Πού είσαι Μαυρογιαλούρο, να δεις τα εγγόνια σου!


Το Τμήμα αυτό να καταργηθεί από το Νέο Ο.Ε.Υ. Η επικοινωνία των πολιτών με τις Υπηρεσίες του Δήμου να μη διαμεσολαβείται από το Δήμαρχο. Να γίνεται άμεσα είτε μέ πενταψήφιο νούμερο, είτε απευθείας με τα τηλέφωνα και τα e-mails των Υπηρεσιών, είτε με την υπάρχουσα σε λειτουργία Γραμμή Δημότη, που πρέπει να αναβαθμισθεί και να εκσυγχρονισθεί.


Μας λένε ότι ο νέος Ο.Ε.Υ δεν έχει φωτογραφικές διατάξεις.


Τί δουλειά έχουν, λοιπόν, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι Κοινωνιολόγοι, οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οι Γυμναστές στη Διεύθυνση Καθαριότητας και με ποιά επιστημονικά κριτήρια μπορούν να τοποθετούνται ως Διευθυντές ή ως Τμηματάρχες εκεί;


Τί δουλειά έχουν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οι Γυμναστές στο Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων; Εκτός αν τους θέλουν να κάνουν τον παιδονόμο!


Στο Τμήμα Πρασίνου υπηρετούν σήμερα δύο υπάλληλοι ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ, με μακρά εργασιακή εμπειρία και πολύ αξιόλογη προσφορά. Η μία εκ των δύο είναι σήμερα Τμηματάρχης με μεταπτυχιακές σπουδές και τη θέση αυτή την κατέχει πάνω από δεκαετία. Με το Νέο Κλαδολόγιο, για να συνεχίσει να είναι επικεφαλής του Τμήματος Πρασίνου, πρέπει πρώτα να τελειώσουν όλοι οι ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, όλοι οι ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ και όλοι οι ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ του Δήμου. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν επικεφαλής στο Τμήμα Πρασίνου να μήν είναι Γεωπόνος!


Αυτά είναι λίγα μόνον από τα ευτράπελα του νέου Ο.Ε.Υ. που θέλουν να ψηφίσουν. Αν έμπαιναν στον κόπο και να τον διαβάσουν τουλάχιστον, θα έβλεπαν τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφορετικών Διευθύνσεων, θα έπαιρναν χαμπάρι το copy-paste που έχουν κάνει και θα αναρωτιόντουσαν, αν έχουμε στο Δήμο γεωκτηνοτροφικές, γεωπτηνοτροφικές ή υδατοκαλλιεργητικές εγκαταστάσεις ή αν λειτουργούν εδώ ιχθυοτροφεία και εγκαταστάσεις σφαγής ζώων.


Και θα καταλάβαιναν πως έχουν αφήσει απέξω μιά ολόκληρη δομή, μιά ολόκληρη Υπηρεσία, που τόσο πολυδιαφήμισαν, που τόσο διατυμπάνισαν, που τόσο φωτογραφήθηκαν στην έναρξη της: τη Δημοτική Συγκοινωνία - δεν αναφέρεται πουθενά!


13 Μαρτίου 2021

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου