Κυριακή 17 Μαρτίου 2019


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΤΣΟΥΜΕΑ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ)
ΣΤΟ ΑΠΟ 15/3/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ
                         Προς :  EPOLI
                                                                              Υπόψη κ. Κουφάκη


Κύριε Κουφάκη,
σχετικά με μια καταγγελία, της συνδικαλιστικής παράταξης  (του Κ.Κ.Ε. ) ΔΑΣ-ΟΤΑ που έχετε δημοσιεύσει στο σάϊτ σας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να σας παραθέσω τα εξής.
Η συνάντηση, με τους συναδέλφους σχολικούς φύλακες, δεν είχε οργανωθεί από τη παράταξη ΑΣΚ ΟΤΑ που έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως επικεφαλής της, αλλά από εμένα προσωπικά.
Το κάλεσμα απευθυνότανε σε συναδέλφους σχολικούς φύλακες, που όχι μόνο απλώς γνωρίζω, αλλά έχω και  ιδιαίτερες  προσωπικές σχέσεις μαζί τους. Σχέσεις  που αναπτύξαμε στους κοινούς αγώνες που δώσαμε  από την εποχή της διαθεσιμότητας που τελείως αναίτια υποστήκαμε ως κλάδος, αλλά και άλλοι κλάδοι του δημοσίου, από την Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Ο μόνος λόγος που αναγκάζομαι να σχολιάζω τη καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ, είναι γιατί υποστηρίζουν, ότι για να υπήρχε μαζικότητα, επίτηδες άφηνα την υπόνοια ότι το κάλεσμα το διοργάνωνε η ΠΟΕ ΟΤΑ .
Σας δηλώνω με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι :
·      Οι συνάδελφοι μου, σχολικοί φύλακες,  γνώριζαν ποιος τους καλούσε γιατί με γνωρίζουν  από πολύ παλιά με όλες τις συνδικαλιστικές μου ιδιότητες.
·      Δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν μια τέτοια συνάντηση αλλά ήταν η συνέχεια πολλών προηγούμενων όλα αυτά τα χρόνια.
·      Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ.ΟΤΑ που έγινε η συνάντηση παραχωρείτε σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες από την Ε.Ε. όταν ζητηθεί και
·      Καμία  καπηλεία αγώνα δε μπορεί να μου προσάψει η ΔΑΣ ΟΤΑ, γιατί εγώ και η ΑΣΚ-ΟΤΑ συμμετείχαμε σε αυτόν το αγώνα , ενώ η ίδια ήταν απούσα συνειδητά από όλα τα κέντρα αγώνα που έστησαν οι σχολικοί φύλακες, μαζί με όλους τους κλάδους που πληγόντουσαν τότε από  τη πολιτική που εφάρμοσε ο Υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ΑΣΚ ΟΤΑ,  ήταν και παραμένει παρούσα σε όλους τους   αγώνες, που δίνουν οι εργαζόμενοι , συλλογικά και ενωτικά και πέρα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, με στόχο πάντα την διεκδίκηση της επίλυσης των  αιτημάτων.
Αντιθέτως, η ΔΑΣ ΟΤΑ παρότι συμμετέχει ( στο προεδρείο τηε Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ ), όταν αποφασίζονται κινητοποιήσεις, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε άλλη πλατεία, καταγγέλλοντας όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις ως <<ξεπουλημένες>>. Μία πρακτική που ακολουθεί χρόνια, πιστή στη κομματική γραμμή, ότι μόνο το ΚΚΕ έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται.
Μια κομματική γραμμή που τη βλέπουμε να εκφράζεται  από στείρα αντιπολίτευση και να μην αναγνωρίζεται σαν θετικό κανένα  ψηφισμένο νομοσχέδιο που αποκαθιστά μερικώς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Δυστυχώς για τη ΔΑΣ ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι και  βλέπουν και καταλαβαίνουν και απαξιώνουν και επιβραβεύουν.


                                                                 Σταματία Τσουμέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου