Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 179 ΤΟΥ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ".


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.


ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ.ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ.16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 - Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ.


Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση               ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
               (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 11:00 π.μ.)

   Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 11:00, με αφορμή το άρθρο 179 του <<Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου>>,  με το οποίο φέρνει την <<ανάπτυξη>> η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Βάσει του άρθρου, δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών, συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
      Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει επισήμως και από την πόρτα τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια, για να αναλάβουν τη συλλογή μεταφορά στερεών αποβλήτων και τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
   Αίρονται και τα τελευταία θεσμικά εμπόδια, αλλά και οι όποιοι έλεγχοι νομιμότητας αποφάσεων που είχαν απομείνει.
   Ένα νομοσχέδιο, το οποίο με χειρουργικές παρεμβάσεις, επιχειρεί να επαναφέρει ως κανονικότητα αυτή τη φορά τις μνημονιακές πολιτικές, με τη πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εκχώρηση υπηρεσιών των ΟΤΑ, στους εργολάβους και τα συμφέροντα.
   Καλούμε όλους μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9:30 το πρωΐ, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας (Καρόλου 24 Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27).  

   ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

                                                                                   16 Οκτωβρίου 2019
                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ