Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση               ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
               (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 11:00 π.μ.)

   Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 11:00, με αφορμή το άρθρο 179 του <<Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου>>,  με το οποίο φέρνει την <<ανάπτυξη>> η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Βάσει του άρθρου, δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών, συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
      Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει επισήμως και από την πόρτα τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά κτίρια, για να αναλάβουν τη συλλογή μεταφορά στερεών αποβλήτων και τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.
   Αίρονται και τα τελευταία θεσμικά εμπόδια, αλλά και οι όποιοι έλεγχοι νομιμότητας αποφάσεων που είχαν απομείνει.
   Ένα νομοσχέδιο, το οποίο με χειρουργικές παρεμβάσεις, επιχειρεί να επαναφέρει ως κανονικότητα αυτή τη φορά τις μνημονιακές πολιτικές, με τη πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εκχώρηση υπηρεσιών των ΟΤΑ, στους εργολάβους και τα συμφέροντα.
   Καλούμε όλους μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9:30 το πρωΐ, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας (Καρόλου 24 Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27).  

   ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

                                                                                   16 Οκτωβρίου 2019
                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου