Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ

 

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!

 

Παραμονές της μεγάλης απεργίας που είχαν εξαγγείλει τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τις 9 Νοεμβρίου, επέλεξε η ΔΑΣ ΟΤΑ να διασπείρει για μια ακόμη φορά τον διχαστικό της λόγο.

Η ΑΣΚ ΟΤΑ επέλεξε να μην απαντήσει πριν τη μεγάλη μάχη. Τώρα, μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ είναι αυτοί που διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες. Οι «ταξικοί συνδικαλιστές», μολονότι συμμετέχουν στα ίδια όργανα με τους «ξεπουλημένους» και αποφασίζουν μαζί, κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις, προσπαθούν να ιδρύσουν «δικά τους» συνδικάτα – παραμάγαζα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Δεν δίστασαν να αποπειραθούν να μπλοκάρουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας για μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα. Το μόνο που επιδιώκουν είναι η αναπαραγωγή και αυτοσυντήρηση του εαυτού τους. Το κομματικό και παραταξιακό όφελος πάνω από όλα.

Όμως, οι διασπαστικές ενέργειες της ΔΑΣ ΟΤΑ είναι βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε κυβέρνησης και αποδυναμώνουν τους αγώνες για τη διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Παίζοντας τα γνωστά παιχνιδάκια της, του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και πετώντας για άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα, αυτή τη φορά και με τη βοήθεια συγκεκριμένου σάϊτ, με το οποίο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, υπονόησε δολίως την συνεργασία της παράταξης μας Α.Σ.Κ. Ο.Τ.Α. με την Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α..

Πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα, καθοδηγούμενη όπως πάντα και παίζοντας τα πολιτικά παιχνίδια του κομματικού της φορέα, μιλώντας για «αρραβωνιάσματα» με την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κατεξοχήν εκφραστές του σκληρού κομματικού συνδικαλισμού κατηγορούν τους άλλους για «αρραβωνιάσματα». Για τις δικές τους «παντρειές» με κάθε απαξιωμένο ρετάλι, που πετάνε οι άλλες παρατάξεις ούτε λόγος.

Αντί να χρησιμοποιείτε Γκεμπελίστικες μεθόδους, προσδοκώντας κατ εξοχήν κομματικά οφέλη, καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και που με τις τακτικές που ακολουθείτε διασπάτε τον συλλογικό αγώνα.

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους Ο.Τ.Α. (Α.Σ.Κ. Ο.Τ.Α.) αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στους Δήμους βάζοντας μπροστά τον εργαζόμενο και τις διεκδικήσεις του και είναι έξω από τέτοιου είδους παιχνίδια.

Πάντα ενωτικά και αγωνιστικά!

Και κυρίως δεν περιμένουμε εντολές από «ψηλά»!

Καλούμε την ΔΑΣ ΟΤΑ να μην μας εμπλέκει στις ανακοινώσεις της, που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια, ειδικά αυτή την περίοδο που όλη η κοινωνία πλήττεται βάναυσα.

Την ενημερώνουμε ότι γνωρίζουμε, όπως και οι εργαζόμενοι, τον αποπροσανατολιστικό ρόλο που παίζει, βάζοντας διαχρονικά πλάτη στις δεξιές πολιτικές.

                                                                                          

                                                                                    11 Νοεμβρίου 2022

                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ