Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΤΣΟΥΜΕΑ & ΦΩΤΗ ΤΖΑΝΕΤΟΥ  ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΣΤΙΣ 18/1/2019.
  • Για την ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Ασφάλεια & Υγιεινή εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού στο NOVOTEL:
έγινε με μεγάλη επιτυχία και υπήρξε αμείωτο το ενδιαφέρον από όλους όσους την παρακολούθησαν. Εμείς, ως Παράταξη, τη στηρίξαμε και συμμετείχαμε ενεργά. Παράλειψη ήταν το ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών οι εκπρόσωποι που απαρτίζουν τη Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας της Ομοσπονδίας. Δε νοείται να απαιτούμε από τους συναδέλφους στα πρωτοβάθμια να εκλέγουν επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην έχει ακόμη ενεργοποιήσει τη δική της Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας. Κάτι πάνω στο οποίο όλοι έχουμε συμφωνήσει, αλλά μέχρι σήμερα, με ευθύνη της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν έχει υλοποιηθεί.
  • Αξιολόγηση:
πλησιάζει ο καιρός και θα την ξαναβρούμε μπροστά μας. Προτείνουμε, στη συνάντηση που θα κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή με την Υπουργό, να τεθεί μετ’ επιτάσεως η κατάργηση της επίμαχης απεργοσπαστικής-τιμωρητικής τροπολογίας. Να προβλεφθεί ρύθμιση, ώστε να παραταθεί το διάστημα κατά το οποίο δε θα λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία για το έτος 2017 στις επερχόμενες κρίσεις (όπως ισχύει για το 2016), για να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις σε όσους συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
  • Για τη προκήρυξη 3Κ/2018:
να πραγματοποιηθεί στον ΑΣΕΠ παράσταση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων. Άν διαπιστωθεί ότι ευθύνη φέρει και το Υπουργείο, παράσταση διαμαρτυρίας να γίνει και εκεί.
  • Βοήθεια στο σπίτι:
η ομηρεία χρόνων φαίνεται ότι τελειώνει αισίως για τους συναδέλφους μας, πολύ σημαντικό μιάς και απασχολούνται τόσα χρόνια με ελαστικές μορφές εργασίας. Υπάρχουν όμως και άλλες δομές τέτοιου είδους στους δήμους, όπως ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΕΣΠΑ Παιδικών Σταθμών, καθαρίστριες σχολείων. Πρέπει να διεκδικήσουμε και για αυτούς τους συναδέλφους μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να συζητηθεί το θέμα και να μπει πλάνο διεκδίκησης.
  • Για τη διεύρυνση του ανθυγιεινού επιδόματος:
να γίνει και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δε μπορούμε να αφήσουμε απέξω π.χ. τους παιδικούς σταθμούς και άλλες δομές των ΟΤΑ.
  • Για το πρόβλημα των οικονομικών υπηρεσιών:
(έκδοση ενταλμάτων) συμφωνούμε για κινητοποίηση που θα οριστεί μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής, για διεκδίκηση της κατάργησης της δίωξης των συναδέλφων ή τουλάχιστον να ισχύσει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους (δίωξη μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια).
  • Για την κοινωφελή εργασία:
να διεκδικήσουμε μόνιμο προσωπικό, όπως κάναμε και στο θέμα της καθαριότητας. Το συνδικαλιστικό κίνημα φέρει ευθύνη που άφησε ανοιχτές αυτές τις κερκόπορτες, όταν η κοινωφελής εργασία και κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Μπορούμε να κλείσουμε αυτές τις κερκόπορτες τώρα, έχουμε τη δυναμική να το κάνουμε και να διεκδικήσουμε Υπηρεσίες με δημόσιο χαρακτήρα και σχέσεις εργασίας με καθεστώς μόνιμης και σταθερής δουλειάς, όχι ελαστικές με μισθούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου