Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019ΔΑΣ ή όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Μή βρίσκοντας η ΔΑΣ κάτι απαξιωτικό να πει (επί της ουσίας και όχι για τα επιφαινόμενα) σχετικά με την, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένη ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Ασφάλεια & Υγιεινή εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού, αναμασά τα συνήθη και τετριμμένα "επιχειρήματα" της.

Προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία της από την ημερίδα της Ομοσπονδίας μας και τη συμμετοχή της στην "αντιημερίδα" του "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ", που σχεδίασε και έκανε την ίδια ημέρα σε άλλο χώρο. Πασχίζει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των εργαζομένων την εμφανώς διασπαστική ενέργεια της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτό της Ασφάλειας & Υγιεινής εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συνεχίζει τη γνωστή εδώ και χρόνια τακτική της. Να αποσιωπά ή να διαστρεβλώνει τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας, να απαξιώνει τις αποφάσεις της και να να προβοκάρει τις δραστηριότητες της.
Ο στόχος της προφανής: να αποδυναμώσει ή να εκμηδενίσει το ρόλο της Ομοσπονδίας μας στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ και να τον υποκαταστήσει με τις δράσεις του "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ".

Έτσι, αντί να χαιρετήσει την επιτυχημένη ημερίδα και να εργασθεί ώστε να πολλαπλασιασθεί η μετενέργεια της σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας, φροντίζει να την ακυρώσει, αποδίδοντας στους φορείς που εκπροσωπήθηκαν, στους επιστήμονες που εισηγήθηκαν και στους συνδικαλιστές που παρενέβησαν, τη ρετσινιά του "εργοδότη" και του "κυβερνητικού συνδικαλιστή".

Επιστρατεύει μάλιστα ψευδέστατα επιχειρήματα, ισχυριζόμενη με ανακοίνωση της πως έγινε στην ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθεια "από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να χρεωθεί στους εργαζόμενους η ευθύνη για τη μή τήρηση των μέτρων προστασίας, να τους αποδοθούν ουσιαστικά οι ευθύνες των εργοδοτικών εγκλημάτων".

Αν από όλη την ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ αυτό κατάλαβαν, αν από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, των Ιατρών Εργασίας και των Τεχνικών Ασφαλείας αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν, αν από τις παρεμβάσεις των Προέδρων και των Γραμματέων των Συλλόγων Εργαζομένων από όλη τη χώρα αυτό τους έμεινε, έ τότε έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ή δε βλέπουν και δεν ακούν ό,τι πραγματικά γίνεται γύρω τους ή το βλέπουν και το ακούν, αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Ή δεν θέλουν να το καταλάβουν, γιατί απλώς δεν εξυπηρετεί τη μικρόνοη και εγωιστική αντίληψη τους σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα. Πως μόνον αυτοί έχουν την ιδιότητα του υπερασπιστή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργατικών αιτημάτων, πως μόνον αυτοί νομιμοποιούνται να μιλούν εξ ονόματος της "μίας και μοναδικής εργατικής τάξης", πιστοί στα κελεύσματα του "ενός και μοναδικού πολιτικού της εκφραστή", του "ενός και μοναδικού κομμουνιστικού κόμματος".

21 Ιανουαρίου 2019

Δημήτρης Σταυρίδης
Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου
μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου