Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. του Δημήτρη ΣταυρίδηΦίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, πολλοί Σύλλογοι Εργαζομένων έχουν ήδη μπει ή μπαίνουν σύντομα σε εκλογική τροχιά, για ανάδειξη αντιπροσώπων στο επικείμενο 46ο συνέδριο της ομοσπονδίας μας.
Οι θέσεις της Παράταξης έχουν δημοσιοποιηθεί, μέσα από το κείμενο της “Διακήρυξης για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 46ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ”, η ταυτότητα της Παράταξης είναι εμφανής, διακριτή και καταγεγραμμένη.
Η εμπειρία από το προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας έχει αναλυθεί, τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Επειδή λοιπόν “το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού”, καλό είναι να προσέξουμε αυτή τη φορά λίγο περισσότερο στη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων και να σιγουρέψουμε ότι οι αντιπρόσωποι που θα αναδειχθούν στο συνέδριο (μέσα ή γύρω από την πλατφόρμα της Παράταξης ή σχημάτων πέριξ της Παράταξης) θα τιμήσουν στο συνέδριο με τη στάση τους την ψήφο των συναδέλφων που τους στήριξαν.

Είναι αδιανόητο να επαναληφθεί το φαινόμενο του παρελθόντος, όπου οι ψήφοι της Παράταξης υφαρπάχθηκαν και μετουσιώθηκαν σε απόλυτη επικυριαρχία του ΜΕΤΑ.
Ανάδειξη λοιπόν αντιπροσώπων με βάση το συνδικαλιστικό ήθος που πρέπει να τους χαρακτηρίζει, με αναφορά στην εργασιακή, υπηρεσιακή και προσωπική τους καταξίωση στους χώρους που δρουν, μακριά από τυχοδιωκτισμούς, καριερίστικες συμπεριφορές και παραγοντισμούς.
Άλλωστε, όλα αυτά είναι γνωστά στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” των εργασιακών χώρων κάθε Συλλόγου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λοιπόν είναι αυτοί που θα μας τιμωρήσουν για ενδεχόμενες τέτοιες άστοχες επιλογές.
Ψηφοδέλτια ανοιχτά σε συναδέλφους με νέες αντιλήψεις, με δημοκρατικό, προοδευτικό προσανατολισμό, μακριά από την πολυκαιρισμένη και μουχλιασμένη ατμόσφαιρα της κομματικής ντιρεκτίβας, του παραγοντισμού, της προσωπικής κλίκας.
Ας είναι νέοι και άμαθοι από παραταξιακές αντιπαραθέσεις.
Ας μην έχουν ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία της ίντριγκας, του παζαριού και της συναλλαγής, που πάνω τους, χρόνια τώρα, στηρίχθηκε η συγκρότηση και η λειτουργία των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Αρκεί να έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα εκτιμηθούν από τους συναδέλφους τους και που θα μετατρέψουν την εκτίμηση αυτή σε ψήφο. Και μέσα σ' αυτά, εκτός από την τιμιότητα, την εργατικότητα, τη συναδελφική συμπεριφορά, την έγνοια για τη δουλειά και τις καλές προσωπικές σχέσεις μέσα στον εργασιακό τους χώρο, ας αφεθεί χώρος και για το διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό και για την κριτική (και επικριτική) προσέγγιση συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της “πρώτη φορά αριστερά” διακυβέρνησης του τόπου.
Αυτό που πρέπει να μετρήσει είναι η αποδοχή των βασικών σημείων της Διακήρυξης της Παράταξης, η ειλικρινής διάθεση τους να συμβάλλουν στην αναδιάταξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων μέσα στην Ομοσπονδία μας και η δέσμευση τους να αναδείξουν την ΑΣΚ-ΟΤΑ σε ισχυρή δύναμη, δίνοντας της τη θέση που της αναλογεί, τόσο στη συγκρότηση του Γενικού Συμβουλίου, όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους υποψηφίους μας!
24 Ιανουαρίου 2018
Δημήτρης Σταυρίδης
Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων
Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου