Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

«ΚΟΡΙΟΣ» ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΣΚ - ΟΤΑ 
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 «ΚΟΡΙΟΣ» ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ

Προβληματισμοί, ανησυχίες και ερωτηματικά έχουν προκύψει από την ανακάλυψη κοριού παρακολούθησης παιδαγωγών σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Αθηναίων.
Τέλη Απρίλη, συνάδελφος καθαρίστρια ανακάλυψε τυχαία κοριό παρακολούθησης κρυμμένο σε μπαλκονάκι που κάνουν διάλλειμα συναδέλφισσες στον συγκεκριμένο σταθμό. Παρά τον φόβο, την ανησυχία και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων η διοίκηση του Βρεφοκομείου Αθηνών καθυστέρησε να ειδοποιήσει την αστυνομία προσπαθώντας αρχικά να λύσει μόνη της το ζήτημα, μέχρι που η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» έθεσε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας στα πρακτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κοριού.
Σοβαρούς προβληματισμούς προκαλεί ότι η διοίκηση του Βρεφοκομείου επέλεξε την άσκηση πίεσης στις εργαζόμενες συναδέλφους, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση, ακόμη και αναμεταξύ τους, διώχνοντας συνδικαλιστές ή εμποδίζοντάς τους να λειτουργήσουν σωστά προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για μέρες, οι πόρτες του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού παρέμεναν κλειδωμένες! Η παράταξή μας έχει τονίσει και στο παρελθόν τις ασάφειες στον κανονισμό λειτουργίας του Βρεφοκομείου, ο οποίος δίνει συγκεντρωτικές εξουσίες σε κάθε προϊστάμενο σταθμού, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές, να ασκείται τρομοκρατία σε εργαζόμενες συναδέλφους.
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου παιδαγωγούνται τα παιδιά μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κλίμα καχυποψίας και απαξίωσης των εργαζομένων που επιτελούν λειτούργημα. Πόσο μάλιστα αυτό να καλλιεργείται και να εντείνεται από τις επιλογές της διοίκησης, ενώ παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και παρακολουθούνται παράνομα οι ίδιοι οι συνάδελφοι!
Η παράταξή μας ζητά από τη διοίκηση του Βρεφοκομείου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αρκεί να υπάρξει άρση απορρήτου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να φανεί ποιο ή ποια τηλέφωνα επικοινωνούσαν με τον συγκεκριμένο κοριό, για πόσο χρονικό διάστημα και εάν είναι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων ή όχι.  
  Είναι καιρός όλοι οι συνάδελφοι να αναθαρρήσουν και να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Όπως συνάδελφοι και αιρετοί να κατανοήσουν πως δεν έχουν δικαιώματα και εξουσίες στη ζωή των εργαζομένων!Αυτόνομη Συνδικαλιστή Κίνηση Δήμου Αθηναίων
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου