Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ . Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ  ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ’’
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/5//2017 στην κατάμεστη αίθουσα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθήνας η ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΑΣΚ-ΟΤΑ , με θέμα ‘’Δημοτική Αστυνομία. Ο ρόλος και η συμβολή της στην λειτουργία των σύγχρονων ελληνικών πόλεων. Προβλήματα και προοπτικές’’
Αναπτύχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας στις ευρωπαϊκές πόλεις, διαπιστώθηκε ομόφωνα από όλους του ομιλητές ότι η αιφνιδιαστική κατάργηση της το καλοκαίρι του 2013 δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους Ο.Τ.Α και αποδείχτηκε ότι ήταν καταστροφική για την λειτουργία των Πόλεων.
Ο Γιάννης Λεβεντάκης, Δημοτικός Αστυνόμος στην Αθήνα, στην εισήγηση του αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την κατάργηση της το 2013 και τα προβλήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα με την επανίδρυση της. Κατέθεσε συγχρόνως προτάσεις για την αποτελεσματική οργάνωση της.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης Στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασύσταση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ και του πρόεδρου της, Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «διέλυσε» την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Δεσμέυτηκε, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, θα συστήσει άμεσα μία επιτροπή, μια ομάδα εργασίας , από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους για να δούνε κάποια ζητήματα λειτουργικά, το θέμα των αρμοδιοτήτων, το ζήτημα της διαρκούς εκπαίδευσης, η οποία κρίνεται αναγκαία και γενικά τον εκσυγχρονισμό μέσα από μία σύγχρονη ματιά. 
Επίσης ανακοίνωσε ότι στο νέο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση το οποίο έχει κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περιέχει δύο συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία, σημειώνοντας: «Η μία αφορά την υπερβάλλουσα διαφορά και η άλλη σχετίζεται με το θέμα των κρίσεων και τη δυνατότητα των προϊσταμένων να είναι ΠΕ ή ΤΕ εκπαίδευσης, αλλά από τον δικό σας συγκεκριμένο κλάδο. Είναι δύο διατάξεις οι οποίες έχουν κατατεθεί και ελπίζω πολύ σύντομα να νομοθετηθούν»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΔΜΗΔ Γρηγόρης Θεοδωράκης και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμας, αναγνώρισαν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην στελέχωση των Υπηρεσιών με την έλλειψη προσωπικού, τα οποία δεν μπορούν να λυθούν, μόνο με την επικείμενη κινητικότητα.
Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αστυνόμων Αποστόλης Κόσσυβας και Λίτσα Κοντογίαννη και άλλοι συνάδελφοι αναφέρθηκαν αναλυτικά για στις ελλείψεις του σημερινού Νομοθετικού πλαισίου και κατέθεσαν συγκεκριμένα παραδείγματα δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται λόγω έλλειψης προσωπικού. 
Κλείνοντας την ημερίδα ο Γεώργιος Μερτινός εκπροσωπώντας την ΑΣΚ-ΟΤΑ δήλωσε ότι η αρχή έγινε, η συζήτηση ‘άνοιξε και με την συμβολή των εργαζομένων, η υπό σύσταση επιτροπή να καταλήξει σε ένα κοινό νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την ανασύσταση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επίσης δήλωσε ότι η επιτυχία της ημερίδας επιβεβαιώνει την άποψη που έχει η ΑΣΚ-ΟΤΑ ότι οι παρατάξεις και τα συνδικάτα, μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα, όταν διαμορφώνουν έναν ολοκληρωμένο λόγο για το χώρο τους και υπερβαίνουν τα όρια μιας κλασικής συνδικαλιστικής παρουσίας και αναλαμβάνουμε την δέσμευση να συνεχίσουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο άμεσο προσεχές διάστημα.


Μάιος   2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου