Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.Η αδυναμία της ΔΑΚΕ να διαχειριστεί το πρόβλημα του Βασίλη Πολυμερόπουλου την έχει καταστήσει ανίκανη, ακόμη και για τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά της καθήκοντα.
Δυστυχώς, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακό της εαυτό, καθώς δεν αντέχει οποιαδήποτε κριτική. Αυτό αποδεικνύεται με την πρόσφατη ανακοίνωση που ανάρτησε και στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΑ, γεμάτη συκοφαντίες, χυδαιότητες και χαφιεδίστικες απειλές!

Η επιλογή δε της ηγετικής ομάδας της ΔΑΚΕ να τραπεί σε φυγή από το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΑ, λόγω παρουσίας ενός συνδικαλιστή μας, αποτελεί μνημείο γελοιότητας για τον συνδικαλισμό, καθώς το να αποχωρεί μια πλειοψηφία, διαμαρτυρόμενη, δεν έχει προηγούμενο!
Η παράταξη της ΑΣΚ δεν πρόκειται να επανέλθει, να απαντά σε συκοφαντικές ανακοινώσεις, ούτε να συντηρεί μια τεχνητή αντιπαράθεση που στοχεύει στο να αποπροσανατολίζει από τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα και κυρίως από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας. Αρκεί, να επισημάνει τα γεγονότα:
*  Η ηγετική ομάδα της Δ.Α.Κ.Ε., με τη συνενοχή μελών της ΔΗΜ.ΑΝ., υλοποίησαν το 2015 μια καταστατική γενική συνέλευση-απάτη, καταδικάζοντας (δικαστικά), για αυτό, τον ΣΕΔΑ και παρανόμησαν, πλαστογραφώντας τα πρακτικά εκείνης της γενικής συνέλευσης. 
*  Όταν αποκαλύφθηκε η «αδυναμία» του Β.Π. και η ΑΣΚ ζήτησε την προσωρινή του παραίτηση από το προεδρείο του ΣΕΔΑ μέλη της ΔΑΚΕ τραμπούκισαν και χειροδίκησαν συνδικαλιστές μας.
* Μην αντέχοντας την κριτική η ΔΑΚΕ ψηφίζει το ανήκουστο, να «αποπέμψει» εκλεγμένη παράταξη, σε μια τραγική επίδειξη φασιστικής πρακτικής.
*  Όταν καταδικάστηκε ο Β.Π. (16/9/17) και διαγράφηκε, άμεσα, από τη ΝΔ, αρνήθηκαν να προβούν σε γενική συνέλευση για το 2017.
* Ανίκανη να κατανοήσει την πραγματικότητα, η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ, πρότεινε τον Β. Πολυμερόπουλο ως εμπειρογνώμονα του ΕΣΕΔ,  (θέση «κριτή» Γενικών Γραμματέων), εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ. Και όταν ο ίδιος, εξαναγκάζεται σε παραίτηση, με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΝ, επιτίθενται στον συνδικαλιστή Φώτη Σαγώνα. Απαιτούν να ακυρώσει τη δημοκρατική εκλογή του και να πάψει να έρχεται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, δίχως λόγο, δίχως κανένα επιχείρημα, πέρα από το ότι τους δυσαρεστεί η αρθρογραφία του!
* Και όταν και αυτή η δημοκρατική ανατροπή της δημοκρατικής λειτουργίας δεν πέρασε επέλεξαν να αποχωρήσουν, διαλύοντας τη λειτουργία του ΔΣ με στόχο:
α) Να μη γίνει κανένας λόγος για τη παραίτηση του Β. Πολυμερόπουλου από το ΕΣΕΔ.
β) Να μη συζητηθούν αιτήματα εγγραφής συναδέλφων που αρνούνται να τους γράψουν στον ΣΕΔΑ, όπως και όλων των πρώην συμβασιούχων που αποκαταστάθηκαν.  
γ) Να αναλάβει μια παρεούλα, να χειρίζεται παρανόμως και από μόνη της, ένα διαλυμένο θεσμικά σωματείο...


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τα Σωματεία δεν ανήκουν,
ως κληρονομιές, σε διεφθαρμένες παρατάξεις και συνδικαλιστές.
Στο χέρι σας είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων, σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου