Τρίτη 3 Μαρτίου 2020


Οι καρναβαλιστές της ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο αρχικαρναβαλιστής Βασίλης Γκιτάκος.


Λίγο πριν λήξει το τριώδιο, οι καρναβαλιστές της ΔΑΣ-ΟΤΑ μαζί με (τη καινούργια μεταγραφή από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) το συνάδελφο Βασίλη Γκιτάκο έβγαλαν τις μάσκες!!!
Και το έκαναν, όχι μόνο με τις γελοιότητες που υποστήριξαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 27 Φλεβάρη, αλλά και με τις ανακοινώσεις που έγραψαν ως ΔΑΣ-ΟΤΑ μια μέρα μετά.

Τα πράγματα είναι απλά, ας τα βάλουμε στη σειρά τους.
Ο Βασίλης Γκιτάκος, επικεφαλής μέχρι πρότινος της Παράταξης ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, κάτοχος της μίας από τις δύο έδρες του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο και κάτοχος της μοναδικής έδρας του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (με τη ψήφο των συσπειρώσεων) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίζει (έπειτα από πολύ παρασκήνιο):
·        Να αποχωρήσει από την Παράταξη του (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) και να πάει σώγαμπρος σε άλλη Παράταξη (ΔΑΣ-ΟΤΑ).
·        Να παραιτηθεί από τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (αλλιώς θα τον έπαιρναν με τις πέτρες οι σύντροφοι του), αλλά και να μην παραιτηθεί (ως όφειλε) από τη θέση του στο Γενικό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι στη ΔΑΣ-ΟΤΑ μια έδρα ακόμη σε αυτό το όργανο (εδώ μπαίνει το παρασκήνιο).
·        Να βγει και να ισχυριστεί, πως παρότι αυτός την έκανε τη κωλοτούμπα και προσχώρησε στη ΔΑΣ-ΟΤΑ με τη παλιά καλή μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος», την έδρα που αφήνει κενή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη παραχωρεί!!!!  στον επόμενο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Χωρίς βέβαια να υπολογίσει πως ούτε σουλτάνος είναι, για να μοιράζει τα βιλαέτια του, ούτε ελέω θεού αυτοκράτορας για να μοιράζει με χρυσόβουλα και τίτλους τη γη της αυτοκρατορίας του.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά έφτασε επιτέλους η ώρα, στο Γενικό Συμβούλιο της 27 Φλεβάρη, να αποφασιστεί πώς θα πληρωθεί η κενή πλέον έδρα της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Έχοντας δημιουργηθεί τα παρακάτω δεδομένα, που δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

Νο 1 νέο δεδομένο: Η παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ μένει με έναν αντιπρόσωπο στο Γενικό Συμβούλιο, μετά τη μεταπήδηση του Βασίλη Γκιτάκου στην ΔΑΣ-ΟΤΑ, εγκαλώντας τον μάλιστα γιατί δεν παράδωσε την έδρα του Γ.Σ. ώστε να την καταλάβει ο αναπληρωματικός και η παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ να έχει δύο έδρες.

Νο 2 νέο δεδομένο: ο αντιπρόσωπος της Παράταξης «Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις» στο Γενικό Συμβούλιο, αίρει τη πολιτική του στήριξη σε ότι απέμεινε από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Με απλά λόγια δε τους ξαναψηφίζει, έπειτα από τα καραγκιοζιλίκια που έκανε ο πρώην επικεφαλής τους Βασίλης Γκιτάκος και

Νο 3 δεδομένο: η Παράταξη μας ΑΣΚ-ΟΤΑ, συνεχίζει να  έχει δύο αντιπροσώπους στο Γενικό Συμβούλιο.

Το σκηνικό πλέον είναι δεδομένο και καθαρό.
Τη κενή έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή (με βάση τη διαμορφωμένη πλέον σήμερα δύναμη των παρατάξεων στο Γενικό Συμβούλιο) τη διεκδικούν τρεις Παρατάξεις:
·        η ΑΣΚ-ΟΤΑ, που έχει δύο (2) αντιπροσώπους
·        το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, που έχει έναν (1) αντιπρόσωπο
·        οι Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις, που έχουν έναν (1) αντιπρόσωπο.
Πείτε μας λοιπόν με βάση:
·        τις δημοκρατικές παραδόσεις, που με τόσες θυσίες και με τόσο κόπο έχουν εδραιωθεί στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στη χώρα μας
·        την αρχή του σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών, που διέπουν το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας
·        την αρχή της αναλογικότητας, με την οποία πάντοτε και μέχρι σήμερα εκλέγει τα όργανα της η Ομοσπονδία μας
·        την απλή λογική

ποιος δικαιούται την κενή έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή;
Ενώ λοιπόν όλες οι άλλες Παρατάξεις (με τον ένα ή με τον άλλο) τρόπο συναίνεσαν στο η κενή έδρα  να συμπληρωθεί με τον αντιπρόσωπο της ΑΣΚ-ΟΤΑ, έρχεται η ΔΑΣ-ΟΤΑ και αμφισβητεί με μια απίστευτη επιχειρηματολογία όλα τα προηγούμενα.
Και αφού δε της βγήκε, έρχεται κατά παραγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ ο Βασίλης Γκιτάκος, μέσα σε κοροϊδίες και μπιζαρίσματα, να ξεπαραιτηθεί (πώς λέμε μπαμ-ξεμπαμ), δηλαδή να αποσύρει τη παραίτηση του (που είχε υποβάλει με πρωτόκολλο βδομάδες νωρίτερα και είχε γίνει αποδεκτή και από το Γ.Σ.) και να ισχυριστεί πως μπορεί να μείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή και ως μέλος της νέας του Παράταξης της ΔΑΣ-ΟΤΑ, αλλά και ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της παλιάς του Παράταξης του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Και εδώ είναι η ώρα που αναφωνούμε: τι ζούμε Θεέ μου!
Είναι δυνατόν να ισχυρίζονται οι της ΔΑΣ-ΟΤΑ (στην από 28 Φλεβάρη ανακοίνωση τους)
·        πως εισάγονται ήθη συνδικαλιστικής μαφίας στη ΠΟΕ-ΟΤΑ
·        περί συμμαχίας όλων των άλλων Παρατάξεων στο Γενικό Συμβούλιο (δηλαδή της ΣΥΝΑΝ, της ΔΑΚΕ, της ΑΣΚ-ΟΤΑ, του ΜΕΤΑ και των «Αγωνιστικών  Κινήσεων – Συσπειρώσεων») ενάντια στο Βασίλη Γκιτάκο και στη Παράταξη τους
·        και το κορυφαίο και αμίμητο πώς «ο ταξικός πόλος δυναμώνει και διευρύνεται με στελέχη μέσα από το μαζικό κίνημα, όπως έπραξε ο Βασίλης Γκιτάκος»
θεωρούμε ότι αυτά μια χαρά ταίριαξαν μέσα στο Τριώδιο και μια χαρά καλαμπούρια ήταν, για να γελάσει το χειλάκι κάθε πικραμένου.
Ιδιαίτερα τώρα που ο κορωνοϊός μας έκοψε τα καρναβάλια, τις παρελάσεις και τα μπουρμπούλια.

Ας μαζευτούν όμως, γιατί το Τριώδιο πέρασε και έχουμε δημοκρατία!!!
                                   
                                                                                                   3 Μαρτίου 2020
                                                                                            Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου