Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ . ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"


Συνάδελφοι -ισσες 
Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφασίσουν ποιοι συνάδελφοι θα τους αντιπροσωπεύσουν στο 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Η παράταξή μας «Συνδικαλιστική Αλληλεγγύη», θα συμμετάσχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία και θα προσπαθήσει να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους για το Συνέδριο. 
Η διαφορετική αντίληψη που έχουμε για τον Συνδικαλισμό, η αυτονομία μας από τα πολιτικά κόμματα, κάτι που υστερούν οι περισσότερες συνδικαλιστικές παρατάξεις (είναι σε όλους γνωστό ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, ούτε κόμμα), μας δίνει μια δυνατότητα υπεροχής σχετικά με τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τα κόμματά τους. 
Η ενίσχυση της Συνδικαλιστικής Αλληλεγγύης μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση διαφορετικών συσχετισμών στη ΠΟΕ – ΟΤΑ, να βοηθήσει και να δυναμώσει εκείνες τις δυνάμεις που έχουν τις ίδιες λογικές και αντιλήψεις και δεν τη θέλουν όργανο κομματικού μηχανισμού. 
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ οφείλει να λειτουργεί μακριά από προκαταλήψεις, να αντιμετωπίζει κριτικά την κάθε κυβέρνηση και να επικροτεί τα θετικά της 
Δεν πρέπει να σταματήσουμε να πιέζουμε τη σημερινή κυβέρνηση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Όλα αυτά με το διάλογο, τις συνετές κινητοποιήσεις, να αποκαταστήσουμε τη δύναμη της απεργίας ως όπλο πραγματικό των εργαζομένων και όχι να αποτελεί ημέρα ξεκούρασης και ρεπό. 
Αυτή με λίγες λέξεις είναι η λογική μας για τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και ο τρόπος συμμετοχής και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν με τις απόψεις μας να υπερψηφίσουν τους εκπροσώπους μας ώστε να διεκδικήσουμε: 
α) Την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέες δομές συμμετοχής των εργαζομένων. 
β) Ενάντια στον παραγοντισμό και τις συμμαχίες που τα προωθούν 
γ) Για μια ομοσπονδία στην υπηρεσία των εργαζομένων και όχι των κομμάτων 
δ) Για μια ομοσπονδία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, όλα στο φως 
ε) Για μια Ομοσπονδία Προοδευτική – Δημοκρατική – Μαχητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου